SON DAKİKA



Haber > Gündem > Durmuş Yılmaz: Erdoğan bizim üzerimizden mesaj veriyor

Durmuş Yılmaz: Erdoğan bizim üzerimizden mesaj veriyor

26 Aralık 2021 Pazar - 12:23




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik sözlerini değerlendiren İYİ Partili Yılmaz, “Sıradan bir olay değil. Üzerinde düşünülmüş bir strateji. Bizim üzerimizden bir yerlere mesaj veriliyor” dedi.





İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine hedef alan açıklamalarına yanıt verdi.

Yılmaz, “Bu sıradan bir olay değil. Üzerinde uzun müddet düşünülmüş; artısı, eksisi hesaba katılmış bir strateji. Bizim üzerimizden bir yerlere mesaj veriliyor. Bedel ödeyeceğim söylenmiş. Bu bir korkutmadır” değerlendirmesinde bulundu.

ERDOĞAN: BUNUN BEDELİNİ ÖDEYECEKLER

Durmuş Yılmaz, “Kur korumalı Türk Lirası mevduat”ın açıklanması ve döviz kurlarındaki düşüşü yorumlarken “Zımni bir faiz artırımı yapıldı. Bu bir alım fırsatıdır. Başka bir şey değildir. Bence kaldığı yerden bu iş devam edecektir” demişti.

Dün katıldığı canlı yayında Yılmaz'a “bedel ödeteceklerini” söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Merkez Bankası'nın itibarını kırabilecek asılsız haber yayamazsınız, piyasa bozucu eylemler yapamazsınız. Finansal piyasalarda manipülasyon suçtur. Merkez Bankası'nda geçmişte başkanlık yapmış olan zat, bu suçu işlemiştir. Hele hele Merkez Bankası'nda başkanlık yapacaksın, kalkacaksın bu tür yol göstericiliğe soyunacaksın” diye konuşmuştu.


“Bunları da aynı şekilde hesaba çekecekler” diyen Erdoğan “Kamu görevinde bulunmuş biri kamu aleyhine açıklama yapamaz. Bunun bedelini ödeyecekler. Şu anda milletvekilliği sebebiyle yırtar ama en azından tazminat noktasında o bedeli öder” ifadelerini kullanmıştı.

YILMAZ: BU SIRADAN BİR OLAY DEĞİL

Yeniçağ TV’de Emre Kulcanay’ın yayınına katılan Durmuş Yılmaz, Erdoğan'ın sözlerini değerlendirdi.

Yılmaz, “Bu sıradan bir olay değil. Bu, üzerinde uzun müddet düşünülmüş; artısı, eksisi hesaba katılmış bir strateji. Bu strateji uygulamaya devam ediyor. Bizim üzerimizden bir yerlere mesaj veriliyor” dedi.

Erdoğan'ın eleştiri istemediği mesajını verdiğini söyleyen Yılmaz, şöyle devam etti:


“Verilmek istenen mesaj şu: ‘Bize eleştiri yöneltmeyin, bizi tenkit etmeyin'. Mesela, 'Kamuda çalışmışlar, kamuya eleştiri yöneltemezler' gibi bir cümlesi var. İster kamuda çalışsın ister kamuda çalışmasın, yanlış var ise ve o yanlış mutlaka düzeltilmesi gerekiyorsa, yanlışları gündeme getirmek ve bunların olmaması gerektiğini söylemek bir yurttaşlık görevidir. Kamuda çalışanın, kamuyla ile ilgili olarak görüş bildirmesi yanlıştır demek kesinlikle yanlıştır. ‘Aleyhine’ diyor. Bu genel ahlakın getirdiği bir kural. Herkes doğruyu söylemek zorunda.”

'VATANIMI SEVİYORUM, SÖYLEDİKLERİMİN NE ANLAMA GELDİĞİNİ BİLİYORUM'

“Bedel ödeyeceğim söylenmiş. Bu bir hukuki süreç. Nasıl gelişecek bilmiyorum” diyen Yılmaz, “O gün geldiğinde bunun üzerinde tekrar düşünürüz. Benim burada, bu aşamada söyleyeceğim söz şu; bu bir mesajdır, bu bir korkutmadır. Bu bir bu tür yapılabilecek eleştirilerin önünü kesmektir. Ben vatanımı seviyorum. Söylediğim cümlelerin ne anlama geldiğini biliyorum. Dolayısıyla yapmam gerek” şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap