SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dünyanın izlemeye doyamadığı İnanılmaz Türk: Amerikalıların yaptığı Atatürk belgeseli yeniden gündem oldu

Dünyanın izlemeye doyamadığı İnanılmaz Türk: Amerikalıların yaptığı Atatürk belgeseli yeniden gündem oldu

02 Ağustos 2020 Pazar - 20:28




ABD’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatan ve The Incredible Turk (İnanılmaz Türk) ismiyle yayınlanan belgesel sosyal medyada tekrar gündeme geldi ve kısa sürede viral oldu.





ABD’de çekilen 1958 tarihli The Incredible Turk belgeseli sosyal medyada tekrar gündem oldu.

Belgeselde 1930’ların Türkiye’sinden görüntülere yer verilirken Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’nin sanayileşmesi için yaptığı hamleler anlatılıyor.

Belgeselde, Atatürk’ün ileri görüşlülüğüne hayranlık vurgulanırken, Türkiye'yi modern bir ülke konumuna getirişi de aktarılıyor.

Ayrıca belgeselde, Atatürk için, "Ülkenin ilerleyiş hızı olağanüstüydü. Atatürk'ün yönetiminde sanayi üretimi on kat artmıştı" ve "Türkiye'nin lideri, Hitler'in, dinamik Alman ulusunu, onların tutkularını kamçılayarak yıkıma sürükleyeceğini ve Mussolini'nin Sezar rolü oynayacağını söylüyordu. Zaman Atatürk'ün ne kadar haklı olduğunu gösterdi" gibi ifadeler kullanılıyor.

Söz konusu belgeselde; CIA ve Türkiye’nin arşiv görüntülerinden yararlanılırken, belgesel kısa sürede viral oldu.


Söz konusu belgeselin tamamı şöyle:

 

Beğendim
4
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap