SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dünyanın en büyük yangın söndürme uçağı: Boeing 747! Cumhurbaşkanı Erdoğan'da da var

Dünyanın en büyük yangın söndürme uçağı: Boeing 747! Cumhurbaşkanı Erdoğan'da da var

08 Ağustos 2021 Pazar - 12:33




Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Katarlılar tarafından hediye edilen Boeing 747, ABD'de yangın söndürmek için kullanılıyor. Süper Tanker, olarak adlandırılan uçak 74 bin litre su kapasitesi var.





Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye ettiği 400 Milyon dolarlık Boeing 747 tipi özel uçak, ABD'de yangın söndürme uçağı olarak kullanılıyor. 

Dünyanın en büyük yangın söndürme uçağı olan ve "Global Supertanker" olarak bilinen uçak, ABD firması olan Globus tarafından 10 milyon dolar harcanarak, yangın söndürme uçağı haline dönüştürüldü.

Dünya çapında yangınlarla mücadele eden uçak, özellikle, geçen yıl Kaliforniya'da çıkan orman yangınlarında etkinliği ile öne çıktı.
 

Global Supertanker'ın kapasitesi koltuklarla değil galonlarla ölçüyor. Jumbo Jet'in yolcu kabini tüm koltuklardan arındırıldı ve yerine devasa tanklar yerleştirildi. 

Neredeyse uçağın uzunluğu boyunca uzanan tanklar, 19.200 galon su (74 bin litre su) veya yangın önleyici tutabiliyor.

Tankların içindeki su veya kimyasallar, bu kanallardan geçerek uçağın boşaltma bölümüne geçiyor.


Boeing 747, yangınlarla mücadeleye başlamadan önce de havada uzun bir geçmişe sahip.
 
 

Süper tanker, daha önce Japan Airlines için uçtu ve ardından Evergreen International Airlines için kargo uçağı olarak kullanıldı.

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap