SON DAKİKA



Haber > Gündem > DSP'den ayrılanlar ateş püskürdü! Mutlaka hesap soracağız

DSP'den ayrılanlar ateş püskürdü! Mutlaka hesap soracağız

20 Aralık 2021 Pazartesi - 16:34




Demokratik Sol Parti'den ayrılanlarla kurulan Barış ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Alpay, DSP'yi kurucu değerlerden uzaklaşmakla eleştirdi. Alpay, ”Mutlaka hesap soracağız.” dedi.





Barış ve Eşitlik Partisi (BEP) Genel Başkanı Hüseyin Alpay, partilerinin yurt çapındaki örgütlenme çalışmalarının sürdüğünü belirttiği yazılı bir açıklama yaptı. Alpay, “DSP, maalesef Bülent Ecevit’in çizgisinden uzaklaştırılmıştır. Bülent Ecevit’in Demokratik Sol anlayışını bugün iktidara yaranmak için terk edenlere en güzel cevap, Barış ve Eşitlik Partisi’nde örgütlenerek verilmektedir.” dedi.  

MUTLAKA HESAP SORACAĞIZ

Yaklaşık 2 yıl önce Demokratik Sol Parti'den (DSP) ayrılanlarla 20 Şubat 2020’de kurulan BEP’de 1. Olağan Kurultay kararı alındığını belirten Genel Başkan Hüseyin Alpay, DSP’yi “Bülent Ecevit çizgisinden ayrılmakla” eleştirdi. Alpay, “Türkiye’nin barışa ve hayatın her alanında eşitliğe olan ihtiyacı her zamankinden daha fazladır. Ayrılmak zorunda kaldığımız DSP, maalesef Bülent Ecevit’in çizgisinden uzaklaştırılmıştır. Bülent Ecevit’in Demokratik Sol anlayışını bugün iktidara yaranmak için terk edenlere en güzel cevap, Barış ve Eşitlik Partisi’nde örgütlenerek verilmektedir. Ecevitlerin kemiklerini sızlatanlardan mutlaka hesap soracağız.” ifadelerini kullandı.

KURUCU DEĞERLERE BAĞLI KALARAK YOLUNA DEVAM EDİYOR

Partilerinde yaşanan değişimi aktaran BEP Genel Başkanı Alpay, “Partimiz kurucu değerlerine bağlı kalarak yoluna devam ediyor. DSP’den ayrılan arkadaşlarımızla kurduğumuz Barış ve Eşitlik Partisi, kısa bir durağanlığın ardından bizim yeniden yönetime gelmemizle birlikte misyonu için siyaset yapmaya aynı inanç ve kararlılıkla devam etmektedir.” dedi. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
DSP

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap