SON DAKİKA



Haber > Gündem > DSÖ resmen ilan etti: Gizemli virüsten ilk ölüm!

DSÖ resmen ilan etti: Gizemli virüsten ilk ölüm!

24 Nisan 2022 Pazar - 15:53




11 farklı ülkede en az kişide 169 görülen hepatit vakası görüldüğünü açıklayan Dünya Sağlık Örgütü, bir kişinin de salgın nedeniyle yaşamını yitirdiğini dyurdu.





Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yazılı bir açıklama yaparak İngiltere'de ortaya çıkan ve Avrupa ile ABD'de yayılan nedeni belirsiz hepatit virüsünün bulaştığı bir çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu. Açıklama yapan DSÖ, 17 çocuğa karaciğer nakli yapılması gerektiğini de ekledi.

Dünya Sağlık Örgütü yaptığı açıklamada, "Hepatit vakalarında bir artış olup olmadığı veya beklenen oranda ortaya çıkan ancak tespit edilemeyen hepatit vakalarının farkındalığında bir artış olup olmadığı henüz net değil" ifadelerini kullandı. Açıklamada ayrıca "Adenovirüs olası bir hipotez olsa da, araştırmalar devam ediyor." denildi.

İŞTE SEMPTOMLAR

Yazılı açıklamada, "belirlenen vakalar arasında klinik sendromun, karaciğer enzimlerinin belirgin şekilde yükseldiği akut hepatit (karaciğer iltihabı) olduğu" belirtildi. Pek çok vaka, karın ağrısı, ishal ve kusma gibi semptomları içeriyor.

DSÖ'nün açıklamasına göre rapor edilen vakaların çoğunda ateş olmadığını ve akut viral hepatite neden olan hepatit virüsleri A, B, C, D ve E gibi yaygın virüslerin bu vakaların hiçbirinde tespit edilmediğini söyledi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap