SON DAKİKA



Haber > Gündem > Doğumdan sonra her yerinde yaralar çıktı!

Doğumdan sonra her yerinde yaralar çıktı!

29 Mayıs 2023 Pazartesi - 14:54




Doğumdan sonra karnında yaralar çıkan Charleigh Chatterton'a doktorlar ölebileceğini söyledi. Genç kadın ise tedavi sonrası bir mucizeye imza attı.





22 Nisan'da anne olan Charleigh Chatterton bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Doğumdan 6 gün sonra karnında çıkan kızarıklıklar nedeniyle Chatterton tekrar hastaneye gitti. Doktorlar genç kadına burada teşhis koyamadı.

Ancak altı gün sonra midesinde bir kızarıklık oluştuktan sonra hastaneye geri götürüldü. Doktorlar tarafından yapılan kan testlerinde genç kadında herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadı, ancak her geçen dakika Chatterton'un sağlığı kötüye gidiyordu.

Yapılan tarama çalışmaları sonucunda kadının derisinin altında gaz birikmesi olduğu fark edildi.
 

'AMELİYATTA ÖLEBİLİR'

Doktorlar bunun bir Nektotizan Fasiit ( et yiyen bakteri) olduğunu anladı ve hemen teşhisi koydu. Doktorlar, et yiyen bakterilerin yayılmasını durdurmak ve büyük miktarda ölü dokuyu çıkarmak için acil ameliyat olması gerektiğini söylediler.


Hastane yetkilileri aileyi kadının ameliyattan hayatını kaybetme riskinin yüksek olduğu konusunda uyardılar. Chatterton üç gün boyunca ağrı kesici ilaçlar verildi ve hemen operasyona alındı.

6 GÜN AÇIK YARAYLA GEZDİ

Ameliyat başarılı geçti ve midesinde iki büyük yarayla uyandı; bu yaralar, bir vakum pompası yardımıyla açık tutuldu, 6 gün boyunca öyle kaldı. Doktorlar yaptıkları ayrı bir açıklamada doğum sonrası kesiklerden dolayı enfeksiyon kapılabileceğini hatırlattı.

NEKROTİZAN FASİİT NEDİR?

Nekrotizan fasiit, Birleşik Krallık'ta her yıl yaklaşık 500 vakanın görüldüğü, nadir görülen bir tıbbi ve cerrahi acil durumdur. Enfeksiyon derinin altındaki dokuyu etkiler ve hızlı bir şekilde tedavi edilmezse küçük bir yaralanma bile ölümle sonuçlanabilir.


Başta grip olarak görülen belirtiler vücuda yayılmadan önce baş dönmesi ve kızarıklık ve kusma olarak devam eder. İlerleyen aşamalarda ise ateş, organ yetmezliğine kadar giden süreçte ölüme yol açar.

Öte yandan geçtiğimiz dönemlerde 20 yaşındaki amatör bir futbolcu et yiyen bakteri sonucu bacağı kesildi, kısa bir süre sonra da hayatını kaybetti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap