SON DAKİKA



Haber > Gündem > Diyanet İşleri Başkanı Erbaş hac kontenjanını açıkladı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş hac kontenjanını açıkladı

18 Nisan 2022 Pazartesi - 16:29




Uluslararası Çizgilerle Ramazan Sergisi'ne katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, hac kontenjanıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Erbaş, "Ülkemizden 2022 yılı haccına gidecek olan hacı adaylarımızın kontenjanı belli oldu. 2022 yılı haccına 37 bin 770 kardeşimiz gidecek" dedi.





Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "2022 yılı haccına ülkemizden 37 bin 770 kardeşimiz gidecekler" açıklamasında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Yardım götürdüğümüz yerlerde insanların Türkiye Diyanet Vakfı yeleğinin üzerindeki Türk bayrağını koşup öpmeleri var ya o bütün yorgunlukları ortadan kaldırıyor" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın vakıf bağışçıları için düzenlediği iftar programına katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı yemekhanesinde düzenlenen iftar programında konuşan Erbaş, ramazan ayının mağfiret günlerinin idrak edildiğini belirterek, "Mağfirete koşunuz ve cennete koşunuz. O cennet ki onun genişliği ve büyüklüğü gökler ve yer kadardır. Muttakiler için hazırlanmıştır ve O muttakiler ki onlar infak ederler" ayetlerini hatırlattı.

'Türk bayrağını öpmeleri bütün yorgunluğumu alıyor'

Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın 1003 şubesi olduğunu, yurt içi ile yurt dışında mazlumlara ve mağdurlara ulaşmaya çalıştığını ifade ederek çalışma sırasında yaşadığı anılarını anlattı. Erbaş, "Yardım götürdüğümüz yerlerde insanların Türkiye Diyanet Vakfı yeleğinin üzerinde ki Türk bayrağına koşup da o bayrağı öpmesi var ya, o bütün yorgunlukları ortadan kaldırıyor. Türkiye'nin, Türk milletinin ne kadar cömert, ne kadar paylaşımcı, ne kadar yardımlaşma ruhu ile dolu olduğunu gösteriyor. 2019 yılında örneğin sadece Kurban Bayramında biz 149 ülkeye ulaştık. Ramazan aylarında 100 civarında ülkeye ulaşıyoruz elhamdülillah. Peygamber Efendimizin, 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' hadis-i şerifini en güzel bir şekilde yerine getirmeye gayret ediyoruz" diye konuştu. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap