SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dışişleri'nden SDG ile petrol anlaşmasına tepki: Asla kabul edilemez!

Dışişleri'nden SDG ile petrol anlaşmasına tepki: Asla kabul edilemez!

03 Ağustos 2020 Pazartesi - 11:08




Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "PKK/YPG Terör Örgütü Güdümündeki 'Suriye Demokratik Güçleri'nin Yaptığı Duyurulan Petrol Anlaşması) ABD'nin uluslararası hukuku hiçe sayan, Suriye'nin toprak bütünlüğüne, birliğine ve egemenliğine kasteden ve terörizmin finansmanı kapsamına giren bu adıma destek vermesini esefle karşılıyoruz. Hiçbir meşru saikle gerekçelendirilemeyecek olan bu tasarruf asla kabul edilemez" denildi.





Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de ABD'li bir şirketin Suriye Demokratik Güçleri'yle petrol anlaşması yapmasına ilişkin "Kabul edilemez" açıklamasında bulundu.

Açıklamada, "PKK/YPG Terör Örgütü Güdümündeki 'Suriye Demokratik Güçleri'nin Yaptığı Duyurulan Petrol Anlaşması) ABD'nin uluslararası hukuku hiçe sayan, Suriye'nin toprak bütünlüğüne, birliğine ve egemenliğine kasteden ve terörizmin finansmanı kapsamına giren bu adıma destek vermesini esefle karşılıyoruz. Hiçbir meşru saikle gerekçelendirilemeyecek olan bu tasarruf asla kabul edilemez" denildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap