SON DAKİKA



Haber > Gündem > Diplomasi kaynakları duyurdu: TSK Suriye'ye yeni operasyon yapacak

Diplomasi kaynakları duyurdu: TSK Suriye'ye yeni operasyon yapacak

03 Haziran 2022 Cuma - 11:45




Diplomasi kaynakları, TSK'nın Suriye'ye yeni operasyon yapılacağını belirterek "Operasyon Suriye’de yeni bir dönemin başlangıcı olacak" dedi.





Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’de 470 köy ve kasabaya yönelik operasyon yapacak. Bu kapsamda sınırın 600 kilometrelik kısmının kontrol altına alınması ve 45 kilometre derinliğe kadar inilmesi hedefleniyor.

Türkiye gazetesinden Yılmaz Bilgen'e konuşan diplomasi kaynakları, "Türkiye kendi göbeğini keserek adım adım kendi güvenli koridorunu inşa etti. Yapılacak son operasyon Suriye’de yeni bir dönemin başlangıcı olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye gazetesine konuşan diploması kaynaklarının ifadeleri şöyle:

"Küresel aktörler Irak’ta (32-36. paralel) sergilediği güvenli alan hassasiyetini Suriye halkından esirgemesi katliam dozunun artmasını sağladı. Bu aynı zamanda Türkiye’yi de bir yandan sınırda yuvalanan terör silahı, diğer yandan ise mülteci baskısı ile zor durumda bırakmayı hedefleyen bir plandı. Ancak Türkiye kendi göbeğini keserek adım adım kendi güvenli koridorunu inşaa etti. Yapılacak son operasyon Suriye’de yeni bir dönemin başlangıcı olacak.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap