SON DAKİKA



Haber > Gündem > Diplomalı işsizlere yenileri ekleniyor!

Diplomalı işsizlere yenileri ekleniyor!

05 Ağustos 2023 Cumartesi - 10:02




Türkiye’de 208 üniversite ve 8 milyonu aşkın üniversite öğrencisi yer alıyor. Eğitimin kalitesi ve mezunların işsiz kalması olgusu tartışılırken hâlâ yeni fakülteler açılıyor.





Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile 40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulurken, kararda 38 enstitü, fakülte ve yüksekokulun kapatılmasına karar verildiği de yer aldı.

Her şehirde açılan üniversiteler ile üniversite öğrencilerinin sayıları hızla artıyor. Artışa karşı eğitim kalitesinin düştüğü ve istihdam eleştirilerine yönelik kulağını tıkayan iktidar, yeni fakülteler açmaya devam ediyor. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, 40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu.

“Her ile bir üniversite” sloganı ile mevcut iktidar son yıllarda her köşede üniversite açılmasının önünü açarken, bölüm kontenjanları inanılmayacak kadar artırıldı. Bunlara ek olarak yeni bölümlerin açılmasının da önü açılmaya devam ediyor. Devlet ve vakıf olmak üzere toplamda 208 üniversite bulunuyor. Üniversitelerde eğitim gören öğrenci sayısı ise 8 milyonu aşmış durumda.

MEZUN İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 11,3

İktidarın her ilde açtığı üniversiteler eleştirilere neden olurken, eleştirilerde hem eğitim kalitesinin aşağıya çekildiğine, hem de istihdam konusunda adımların atılmamasına dikkat çekiliyor. TÜİK tarafından 21 Haziran 2023’te açıklanan ‘eğitim durumuna göre işsizlik oranları’ incelendiğinde yükseköğretim mezunları arasında işsizlik oranı yüzde 11,3 olarak açıklandı.

UZMANLAR PLANLI VE PROGRAMLI OLMASI İÇİN ÇAĞRIDA BULUNUYOR

Uzmanlar, her şehirde açılan üniversiteler ve bölümlerin eğitimin kalitesini aşağı çektiğini ifade ederken, yeni açılacak üniversitelerin veya bölümlerin planlı ve programlı olarak açılması gerektiğine vurgu yaparak çağrıda bulunuyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap