SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dilencilik mesleği oldu: 49 kez ceza yedi, üzerinden yine bin 840 TL çıktı

Dilencilik mesleği oldu: 49 kez ceza yedi, üzerinden yine bin 840 TL çıktı

06 Ekim 2023 Cuma - 15:55




İzmir’de, cuma namazı öncesi Kemeraltı Çarşısı’ndaki dilencileri yakın takibe alan zabıta ekipleri, daha önce 49 kez ceza kesilen bir dilencinin üzerinden çıkan bin 840 TL’ye el koydu. Duygu sömürüsü yaparak bunu yıllardır meslek haline getiren dilencinin, bu paraları 2 saatte topladığı belirlendi.





Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda cuma namazı öncesi çalışma yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, duygu sömürüsü yaparak kolay yoldan para kazanan dilencilere yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Bozuk paraları gösterdi, “başka yok” dedi, mendil poşetinden paralar çıktı

Daha önce hakkında 49 kez işlem yapılan M.M. isimli kişinin dilendiğini gören ekipler, dilenciden çantasındaki paraları çıkarmasını istedi. Bozuk paraları gösteren ve “başka yok” diyen M.M., daha sonrada mendil poşetine sakladığı deste deste paraları çıkarmak zorunda kaldı.




Çıkan para ekipleri şaşırtırken, 2 saatte toplanan bin 840 TL’ye el konuldu. Dilenci M.M.’ye 50. cezası, yine Kabahatler Kanununa göre 617 TL olarak kesildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, vatandaşların bu tür kişilere karşı daha duyarlı olmalarını, teşvik etmeme amacıyla para vermemesi uyarısında bulundu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap