SON DAKİKA



Haber > Gündem > Devlet Tiyatrosu o ilden çekildiğini açıkladı

Devlet Tiyatrosu o ilden çekildiğini açıkladı

09 Aralık 2023 Cumartesi - 14:06




Denizli Devlet Tiyatrosu tarafından Pamukkale Üniversitesi’nde sergilenecek oyun öncesi oyunculara saygısızlık yapıldı. Üniversite görevlisi tarafından “Pılınızı pırtınızı toplayın gidin” ifadeleri kullanmasının ardından Devlet Tiyatrosu, Denizli’den çekildiğini aktardı.





Dün akşam Pamukkale Üniversitesi’ne bağlı Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde sahnelenecek oyun öncesi Denizli Devlet Tiyatrosu oyuncularına uslupsuz bir davranış sergilendi. “Binbir Gece Masalları” oyunu öncesi sanatçılara bir üniversite görevlisi tarafından “Pılınızı pırtınızı toplayın gidin” ifadeleri kullanıldı.

SEYİRCİLER YÖNETİME TEPKİ GÖSTERDİ

Cumhuriyet'ten Orhun Atmış'ın haberine göre, oyun sonrası sahneden açıklama yapan oyuncular, Devlet Tiyatrosu’nun Denizli’den çekildiğini duyurdu. Seyirciler ise oyuncuları ayakta alkışlayarak üniversite yönetimine tepki gösterdi.

Denizli'den çekildiklerini duyuran oyuncular ardından sahnede bir metin okudu. Metinde 10 yılı aşkın bir süredir Pamukkale Üniversitesi ile Devlet Tiyatrosu Genel Müdürlüğü arasında yürütülen protokol gereği sadece Ankara Devlet Tiyatrosu’ndan değil, İstanbul’dan İzmir’den Trabzon’dan Adana’dan ve diğer illerden oyunların Denizli’de sahnelendiği belirtildi.

'PILINIZI PIRTINIZI TOPLAYIN'

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

"Ne yazık ki bugün oyundan önce yaşanan talihsiz bir olaydan dolayı görüştüğümüz üzüntü ve şikayetlerimizi dile getirmeye çalıştığımız, üniversitenin görevlendirdiği Fatih Yayla, sorunlarımızı çözmediği gibi daha da agresif davranıp ‘Kendisi utanmadan, pılınızı pırtınızı toplayın gidin’ diyerek maksadını aşan cümleler kurmuştur.

'YÖNETİM BİZİ İSTEMİYOR'

Normalde bu üslup, oyun ihlaline yol açabilecekken Genel Müdürlüğümüzle yaptığımız görüşmeler sonucunda siz saygıdeğer seyircilerimizin etkilenmemesi için temsilimizi söz verdiğimiz gibi gerçekleştirdik. Biz isterdik ki Denizli’yle olan organik bağlarımız artarak çoğalsın. Ancak ne yazık ki yaşananlar bizi ilişkilerimizi kesme noktasına getirmiştir. Anlaşılıyor ki üniversite yönetimi bizi burada misafir etmek istemiyor. Bu oyunumuzun Devlet Tiyatrosu’nun Denizli’de gerçekleştirdiği son temsil olduğunu üzülerek belirtmek istiyoruz. Sevgi ve saygılarımızla."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap