SON DAKİKA



Haber > Gündem > Depremden etkilenen SMA'lı Zümra'nın yaşam savaşı

Depremden etkilenen SMA'lı Zümra'nın yaşam savaşı

06 Temmuz 2023 Perşembe - 12:09




Malatya'da 6 Şubat merkezli depremlere yakalanıp, ağır hasar alan evden bağlı olduğu 8 cihaz nedeniyle güçlükle çıkarılan, sevki sırasında nakil ambulansı kaza yapan 20 aylık SMA hastası Zümra Nazlı, şimdi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşam savaşı veriyor.





Adıyaman'da oturan inşaat ustası Mehmet ile Fatma Nazlı çiftinin 5 çocuğundan biri olan Zümra'ya, 6 aylıkken SMA Tip-1 hastalığı teşhisi konuldu. Hastaneye yatırılan Zümra'nın ailesi, Dubai'deki tedavi için 42 milyon lira gerektiğini öğrendi.

Adıyaman Valiliği ve Sağlık Bakanlığı izniyle yardım kampanyası başlatıldı. 8 ayda ihtiyaç duyulan paranın sadece yüzde 6'sı bağışçılardan geldi. Nazlı ailesi, Zümra'nın tedavisi için Malatya'ya taşındı.

Ancak 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezi depremlerde kaldıkları ev ağır hasar aldı. 8 farklı cihaza bağlı Zümra, evden güçlükle çıkartılarak İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Malatya'dan Elazığ'daki hastaneye sevk edilen Zümra'nın ailesi, deprem bölgesinden uzaklaşmak için Eskişehir'e gelmek istedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap