SON DAKİKA



Haber > Gündem > Davutoğlu'ndan seferberlik çağrısı

Davutoğlu'ndan seferberlik çağrısı

05 Aralık 2014 Cuma - 12:31




Türkiye’nin küresel rekabette 45’inci, inovasyonda ise 54 sırada olduğunu anlatan Başbakan Davutoğlu, “Herkesi topyekün yeni bir inovasyon seferberliğ





İstanbul’da düzenlenen İnovasyon Haftası Etkinliğinde bir konuşma yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, araştırma geliştirme çalışmalarına teşvik vereceklerini belirterek, "ARGE odaklı tüm girişimlere teşvik vereceğiz… Hükümetimiz olarak ARGE’deki projelerin ticari alana aktarılması için atılacak adımlarda her zaman yanınızda olacağız. Yeter ki ticarileşme kapasitesine sahip olan ve yeter ki piyasaya sürülebilecek ürünler ortaya çıkartalım" diye konuştu. Türkiye’nin küresel rekabette 45’inci, inovasyonda ise 54 sırada olduğunu anlatan Başbakan Davutoğlu, hedefin küresel rekabette yüzde 15’ler, inovasyonda ise yüzde 20’ler olduğunu kaydederek, "Aksi takdirde patinaj yaparız. Bizim o yüzden 500 milyar dolar için sıçrama yapmamız gerekiyor. Bu da yeni alanlardan, inovasyondan geçiyor" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap