SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz emekliye ek zammı böyle savundu!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz emekliye ek zammı böyle savundu!

17 Ocak 2024 Çarşamba - 10:06




Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün açıklanan ve milyonlarca emekliyi hüsrana uğratan emekli ek zammı ve en düşük emekli maaşı için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz " 6 aylık artış oranları dahi yıllık beklenen enflasyonun üzerindedir" dedi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki yılın ilk Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilave yüzde 5 artış yapılacağını böylelikle SSK ve Bağ-Kur emeklilerin maaşlarında yüzde 42,57 artış olacağını söyledi.

En düşük emekli maaşının ise 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarılacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm emeklilerin maaşının temmuz ayında eşitleneceğinin de altını çizdi. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan'ın konuşmasında hem "2024 yılı emekli yılı olacak" deyip hem de sadece yüzde 5 ek zam açıklaması emeklilerin tepkisini çekerken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "Bu oranlar sadece ilk 6 ay için. 6 aylık artış oranları dahi yıllık beklenen enflasyonun üzerindedir. Temmuz ayında gerçekleşecek yasal artışlar ile birlikte, yıllık artış oranları tüm emekli kesimler için denkleşmiş ve çok daha yüksek oranlara çıkmış olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli maaşlarına yapılan artışlar sonra sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve TBMM’ye sunulacak olan ilave artışlar emeklimiz için hayırlı olsun. Bu oranlar sadece ilk 6 ay için. 6 aylık artış oranları dahi yıllık beklenen enflasyonun üzerindedir. Temmuz ayında gerçekleşecek yasal artışlar ile birlikte, yıllık artış oranları tüm emekli kesimler için denkleşmiş ve çok daha yüksek oranlara çıkmış olacak” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, enflasyon ile mücadele sürecinde emeklilerin yanında olacaklarını söyleyerek, “Tarihimizin en büyük afetinin yaralarını sardığımız, EYT uygulamasını hayata geçirdiğimiz, jeopolitik risklerle karşı karşıya olduğumuz ve enflasyon ile kararlı mücadele yürüttüğümüz bir dönemde, tüm imkanlarımız ile emeklimizin yanındayız. Ülkemiz istikrar içinde büyüdükçe toplumun her kesimine olduğu gibi emeklimize de daha fazla ve kalıcı refah artışı sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap