SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tank palet fabrikasının değeri 250 milyon dolardır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tank palet fabrikasının değeri 250 milyon dolardır

05 Aralık 2020 Cumartesi - 14:26




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tank palet fabrikasının satışının yapılmadığını ve yalnızda devredildiğini belirterek, değerinin 250 milyon dolar olduğunu söyledi.





İlk Milli Helikopter Motoru TEİ-TS1400'ün Teslimi ve Tasarım Merkezi Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tank palet fabrikasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"TESİSİN DEĞERİ, 250 MİLYON DOLARDIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

"Birileri, Arifiye'deki tank palet fabrikası üzerinden ülkemizi baltalamaya çalışsada biz hedefimizden vazgeçmeyeceğiz. Herşeyden önce Arifiye'deki fabrika arazisi, binası, makinaları dahil 250 milyon doları bulan bir tesistir.

"İŞLETMENİN SATIŞI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"


Bu fabrikaya 20 milyar dolar diyen ya ömründe hiç fabrika görmemiştir ya da 20 milyar liranın ne anlama geldiğini bilmiyordur. Ayrıca yapılan işlemin adı satış değildir. İşin adı işletme devridir. İşletmenin Katarlı yatırımcılara satışı gibi bir durum söz konusu değildir."

"SAVUNMA SANAYİİNDE YENİ BİR DÖNEME GİRİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Dünya üzerinde motor teknolojileri hususunda söz sahibi bir elin parmakları kadar ülke var. Çok geniş bir ekosistemin beraber çalışması gerekiyor. Hamdolsun artık TEİ, motor üreten, tasarlayan ve dünyaya satan bir marka olma yolunda yürüyor.

Bu projeler ile savunma sanayinde yeni bir döneme giriyoruz. Motor geliştirme projesi kapsamında yapılacak yatırımlar ve kazanılacak kabiliyetlerle TEİ kendi alanında ülkemizde rol model haline dönüşecektir.


Ayrıca yeni nesil hafif zırhlı araçlar, Altay Tankı, İHA'lar ve füzelerimizin motorlarını da geliştiriyoruz. Yakında tüm bu motorları envantere almaya başlayacağız. Savunma sanayiideki araçlarımızın motorlarının tamamını yapana kadar yolumuzda yürüyeceğiz."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap