SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunlarda vizyon, proje yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunlarda vizyon, proje yok

08 Mart 2024 Cuma - 09:17




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bunlarda vizyon yok, program yok, proje yok, müktesebat zaten yok. Hayalleri, sadece kendi siyasi çıkarlarıyla sınırlı, hevesleri sadece seçimde elde etmeyi umdukları makamlardan ibaret." dedi.





Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Mersin mitinginde halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"Mersin, ülkemizle birlikte dünyaya da kardeşlik dersi veriyor"

Vatanın bu güzel köşesinde Türkiye'nin her coğrafyasından kardeşlerimiz huzur ve güven içinde yaşıyor. Mersin, ülkemizle birlikte dünyaya da kardeşlik dersi veriyor. Gazi Mustafa Kemal'in dediği gibi Toros Dağları'ndaki Yörük çadırının dumanı tüttüğü sürece, bu ruhu yaşadığımız müddetçe kimse ülkemizin sırtını yere getiremez. Bereketli topraklarıyla, ihtişamlı ormanları ve dağlarıyla, ticaretimizin kalbi limanıyla, en önemlisi güzide insanıyla Mersin daima ülkemizin vitrin şehirlerinden biri oldu. Bin yıldır Akdeniz ufuklarından gözünü ayırmayan, sevdasının ve davasının nöbet yerini terk etmeyen Mersin, Türkiye Yüzyılı'nın da öncülüğünü üstlenecektir. Bu vesileyle geçtiğimiz yılın Mayıs ayında yapılan seçimlerde Cumhur İttifakı'na Cumhurbaşkanlığında yüzde 40, Meclis'te yüzde 38 oy oranıyla verdiğiniz destek için sizlere teşekkür ediyorum.

Şu anda karşımdaki katılıma bakıyorum. Bugün Mersin ne kadar burada biliyor musunuz? 85 bin… Ben inanıyorum ki gümbür gümbür Mersin 31 Mart'a yürüyecek. 31 Mart'ta sandıkları patlatıyor muyuz?

"21 yıldır Mersin'e sadece eser getirdik, hizmet getirdik"

Biraz sonra kısaca özetleyeceğim yatırımlarımızın da gösterdiği gibi biz 21 yıldır Mersin'e sadece eser getirdik, hizmet getirdik. Peki, muhalefet ne getirdi? Çünkü bunların getireceği hiçbir şey yok. Hayata geçirdiğimiz demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla Mersinli kardeşlerimizin hep yanında olduk. Buna karşılık tarihiyle ayrı, coğrafyasıyla ayrı, insanıyla ayrı güzel Mersin'e hiçbir yatırım yapmayanları siz çok iyi biliyorsunuz.

"Bu güzel Mersinimizi bunlara teslim edemeyiz"

Burada hangi belediye vardı? CHP belediyesi… CHP belediyesi Mersin'e ne verdi? Öyleyse artık daha biz bu güzel Mersinimizi bunlara teslim edemeyiz. Öyleyse Akdeniz'de nasıl destan yazdıysak biz istiyoruz ki Mersin'in tamamında destan yazalım. Buna hazır mıyız? Sadece istismar siyasetiyle bu şehrin önünü tıkayanlara kendi mensuplarından bile tahammül edemeyenler görüyoruz. Bunların kirli ittifaklarla kendi yerel iktidarlarını sürdürmek dışında herhangi gündemlerine rastlayamazsınız. Bunlarda vizyon yok, program yok, proje yok, müktesebat zaten yok. Hayalleri, sadece kendi siyasi çıkarlarıyla sınırlı, hevesleri sadece seçimde elde etmeyi umdukları makamlardan ibaret.

Pazartesi günü mübarek ramazanın ilk orucunu tutuyoruz. Rabbim bizlere inşallah ramazanın bayramı gelmeden 31 Mart'ta milli irade bayramını görmeyi ben inanıyorum ki nasip edecek. Bunun için ramazan ayı hep beraber çok iyi değerlendireceğiz. Rabbim hepinizden razı olsun.

"Mersin'e 210 milyar liranın üzerinde kamu yatırımı yaptık"

Mersin, ülkemizin hem demografik olarak en zengin hem de hala göç almayı sürdüren şehirlerinin başında geliyor. Bir şehrin cazibe merkezi haline gelmesi, oradaki potansiyelin yüksekliğinin işaretidir. Türkiye'nin cennet şehri Mersin'in değerlendirilmeyi bekleyen potansiyelini en iyi biz biliyoruz. Bunun için de hükümet olarak ulaşımıyla, enerjisiyle, sağlığıyla, diğer tüm alanlarıyla en çok yatırım getirdiğimiz şehirlerin başında Mersin geliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap