SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2022 en parlak yılımız olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2022 en parlak yılımız olacak

18 Ocak 2022 Salı - 14:20




Arnavutluk resmi temaslarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdi. "Kademeli bir şekilde, aceleci olmadan kur da düşecek, faiz de aynı şekilde düşecek" açıklamasını yaptı.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ziyareti sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Arnavutluk ziyaretinin verimli görüşmelerle geçtiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkilerden duydukları memnuniyeti Başbakan Edi Rama'ya ilettiklerini ifade etti.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Stratejik ortaklık seviyesindeki ilişkilerimizin geliştirilerek yeni alanlara teşmil ettirilmesi hususunda karşılıklı siyasi irademizi teyit ettik. Geçtiğimiz sene imzaladığımız Ortak Siyasi Bildiri'yle tesis ettiğimiz Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin ilk toplantısını da en kısa zamanda gerçekleştirmek konusunda mutabık kaldık. Dışişleri Bakanlarımız kendi aralarında görüşmeleri yapacaklar ve daha sonra da biz bu yıl içinde büyük ihtimalle bu toplantımızı gerçekleştireceğiz. Ortak gündemimizde yer alan bölgesel meseleler hakkında fikir teatisinde bulunduk. İki NATO müttefiki olarak güvenlik boyutlu gelişmeleri aramızda değerlendirdik. Arnavutluk’un savunma sanayii alanındaki ihtiyaçlarının karşılanması noktasında atabileceğimiz adımları ele aldık. Başbakan Edi Rama ile özellikle de FETÖ’nün Arnavutluk’taki yapılanmasıyla müşterek mücadelemizi gözden geçirdik. Ayrıca iş birliğimizi daha da güçlendirecek çeşitli anlaşmaları akdettik. Bu kapsamda 7 anlaşmanın imzaları atıldı. Heyetimizde yer alan Bakanlarımız ve ilgili kurum temsilcilerimiz de Arnavut muhataplarıyla görüşmeler gerçekleştirdiler. Ziyaretim vesilesiyle Arnavutluk Meclisi’ne de bir hitapta bulunduk"

Arnavutluk'ta 2019 yılında meydana gelen depremde, evsiz kalan vatandaşlar için Laç şehrinde TOKİ tarafından yaptırılan 522 konuyun teslim törenine katıldığını ifade eden Erdoğan, "Arnavut kardeşlerimizin evlerine misafir olduk. Ayrıca, Tiran şehir meydanının en güzel noktasında bulunan ecdat yadigarı tarihi Ethem Bey Camii’nin TİKA tarafından gerçekleştirilen restorasyon sonrasında yeniden ibadete açılışına hep birlikte şahitlik ettik" dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
3
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap