SON DAKİKA



Haber > Gündem > Çözüm sürecine herkes katkı sağlamalı

Çözüm sürecine herkes katkı sağlamalı

24 Nisan 2013 Çarşamba - 09:21




TBMM'nin açılışının 93. yıl dönümü dolayısıyla Meclis Tören Salonu'nda tebrikleri kabul eden Cemil Çiçek, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlad





Çiçek, çözüm süreciyle ilgili olarak, bu süreçte nelerin kaybedildiğini hesaba dökmenin mümkün olmadığını ifade ederek, kaybedilen insan sayısının 40 binin üzerinde olduğunu, ekonomik ve sosyal yaralar meydana geldiğini belirtti.  Sorunu çözeceklerini vurgulayan Çiçek, şöyle devam etti: "Çözmek için geçmişten beri görev alan hükümetler elinden gelen çabayı gösterdi, Anayasa'daki olağan yollarla sorunu çözmeye çalıştı, olmadı. Olağanüstü yönetim şekilleriyle çeyrek asır bu belanın üstesinden gelmeye çalıştı. Sonuçta yine bugünkü can yakıcı sorun varlığını sürdürmeye devam ediyor. Demek ki edindiğimiz tecrübelerden yola çıkarak, aynı yol ve yöntemle bu sorunu çözme imkanı olmadığını görmemiz gerek. Bunu da kendi gücüyle kendi imkanlarıyla, kendi insanlarıyla çözecek. Herkesin bu süreci iyi değerlendirip ne düşünülüyorsa çözüme katkı anlamında, onu ortaya koyması lazım. Demokrasi buna imkan verir, fırsat verir. Bunları Meclis'te veya dışarıda olumlu bir yönde değerlendirip, katkı vererek çözmemiz gerektiğini düşünüyorum.  Bugün bayram olduğuna göre, inşallah bu sıkıntıları bertaraf etmiş bir ülke, millet olarak gelecek bayramları daha huzur, sükun içinde kutlama imkanı olur." 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap