SON DAKİKA



Haber > Gündem > Çorlu tren faciası davasında 18. duruşma

Çorlu tren faciası davasında 18. duruşma

24 Ocak 2024 Çarşamba - 23:29




Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 2018 yılında meydana gelen ve 25 kişinin hayatını kaybettiği tren faciasıyla ilgili davanın 18'inci duruşması başladı.





Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine bağlı Sarılar Köyü yakınlarında 8 Temmuz 2018 yılında meydana gelen, yedisi çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin ise yaralandığı tren faciasıyla ilgili tutuksuz yargılanan 13 sanıklı davanın 18'inci duruşması başladı. Kazada kusurlu bulunan TCDD 1'inci Bölge Müdürlüğü Halkalı 14'üncü Demiryolu Bakım Müdürlüğünde müdür olarak görev yapan Turgut Kurt, Çerkezköy Yol Bakım Şefliği'nde çalışan Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Yol Bakım Şefliği'nde Hat Bakım ve Onarım Memuru Celaleddin Çabuk ile TCDD bünyesinde çalışan ve mayıs ayındaki yıllık umumi muayene raporunda imzası bulunan Köprüler Şefi Çetin Yıldırım hakkında 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Çorlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

'9 GÖREVLİYE DAHA DAVA AÇILDI'

Sanıkların tutuksuz yargılandığı dava sürerken, Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı, alınan yeni bilirkişi raporunun ardından soruşturmanın genişletilmesine karar verdi. Savcılık, kazanın meydana gelmesinde hava durumunun takip edilmemesi, hava durumunun takip edilememesi nedeniyle olumsuz hava koşullarında demir yolu hattının özel olarak muayene edilememesi, menfezin ve çevresindeki hat kesiminin gerekli bakımlarının, temizliğinin, yabani otla mücadelesinin yapılmaması, kaza yeri menfezinin İstanbul istikametindeki büzün tıkalı olması nedeniyle büze gelen yağmur suyunun aradaki kanal vasıtasıyla kaza menfezine yönelmesi sebeplerinin etkili olduğunu değerlendirdi. makamlar için de bir şeyler yapılmasını istiyorum sizden. Aynı ihmaller yapılmaya devam ettikçe daha çok can yanmaya devam edecek. Ama diyorsanız ki bize verilen kota bu kadar, benim söyleyecek hiçbir şeyim kalmamıştır" dedi . Cabbar Laçin, "6 yıldır bu acıyı çekiyoruz. Benim kızım rahmetli olduktan sonra hasta oldum. bir tek şey söylemek istiyorum, bir otobüs kaza yaptığı zaman şoförü getirip sorguluyorlar. Ben bu davada bir makinistin duruşmaya geldiğini görmedim. Ben gereken en ağır cezanın verilmesini talep ediyorum.




MISRA ÖZ: SİZE NE ANLATIRSAK ANLATALIM, HÜKMÜNÜZ BELLİ

Mısra Öz, "Sayın heyet ben 6 yıldır oğlumun acısını yaşıyorum. Özlemiyle kahroluyorum. Sizlerin de oğlu olabilirdi. Biz hukuk çerçevesinde sizi hep anlamaya çalıştık. Ama siz ne yazık ki elinizi vicdanınıza koyarak anlamaya çalışmadınız. Vereceğiniz kararlarla bizim içimiz soğumaz çünkü buraya tanık olarak bile getiremediğiniz İsa Apaydın ve Ali İhsan Uygun, ihalelerini almaya devam ettiler. Çok bir şey istemiyoruz, adalet istiyoruz. Biz size ne anlatırsak anlatalım sizin hükmünüz belli. Biz madem üst yönetimdeki kişileri burada göremedik, buradaki sanıkların, 'Olası kast' suçundan ceza alıp cezaevine gitmelerini istiyoruz. Yoksa siz bu insanların kamuda çalışmalarına vesile olmuş olacaksınız.




'O GENEL MÜDÜRÜN ALDIĞI PARAYA KAN BULAŞTI'

Kazada hayatını kaybeden Oğuz Arda Sel'ın dedesi de “Burada yakasına yapışmak istiyorum. Genel müdürün buraya gelmesini talep ediyorum. Ben ayakta duramıyorum. O genel müdürün aldığı paralara kan bulaştı. En ağır cezaları almalarını talep ediyorum" diye konuştu.

ZELİHA BİLGİN: BEN EVLADIMI BİRİLERİ İŞİNİ YAPAMADIĞI İÇİN ÖLSÜN DİYE BÜYÜTMEDİM




Kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarından Zeliha Bilgin, "Bu işini bilmezlerin burada gözümün önünde kelepçe vurularak götürülmesin istiyorum ben. Ben bir gece 1 morgda 4 cenazemi gördüm. 1 saat önce görüşürüz demişlerdi. Yeğenim aylarca yoğun bakımda kaldı, annesinin öldüğünü 2 ay sonra öğrendi. Bizi anladığınızı düşünüyorum. Ben evladımı birileri işini yapamadığı için ölsün diye büyütmedim. Tek talebim bunların benim gözümün önünde kelepçeyle alıp götürülmesi" ifadelerini kullandı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap