SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cinayet sanığı mühendise iyi hal indirimi ile 18 yıl hapis, sevgilisine azmettirmekten beraat

Cinayet sanığı mühendise iyi hal indirimi ile 18 yıl hapis, sevgilisine azmettirmekten beraat

16 Haziran 2023 Cuma - 10:30




Zonguldak'te trafikte farklı araçlarla giderlerken tartıştığı sevgilisinin eski erkek arkadaşı Ali O.'yu (38) tabancayla yaralayıp, onun arkadaşı Serkan Albayoğlu'nu (42) öldüren tutuklu sanık mühendis Cihan Yurtbay (64), ‘Kasten öldürme’ ve ‘Öldürmeye teşebbüs’ suçlarından haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanarak 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Azmettirme suçundan yargılanan Yurtbay’ın sevgilisi Aygün A. ise beraat etti.





Olay, geçen yıl 24 Haziran'da, Çaycuma ilçesi Perşembe beldesinde meydana geldi. Aygün A., sevgilisi Cihan Yurtbay ile otomobille seyir halindeyken, başka otomobildeki eski sevgilisi Ali O. ve arkadaşı Serkan Albayoğlu'na camdan sarkıp küfür ve hakaret etti. Daha sonra taraflar araçlardan inip kavga etti. Aygün A. koşarak kaçtı, Yurtbay ise yumruk darbeleriyle yaralandı. Cihan Yurtbay, kavga sırasında otomobilinden silahını alıp Serkan Albayoğlu ve Ali O.'ya ateş etti. 2 kurşun isabet eden Albayoğlu öldü, 4 yerinden vurulan Ali O. ise yaralandı. Başından yaralanan Cihan Yurtbay, tedavi için gittiği hastanede gözaltına alınıp, tutuklandı. Yakalanan Aygün A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Cihan Yurtbay hakkında, 'kasten öldürme' ve 'yaralama' suçlarından, Aygün A. için ise azmettirici olduğu suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi ve dava açıldı.

KARAR DURUŞMASI

Zonguldak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Cihan Yurtbay SEGBİS aracılığıyla katılırken, öldürülen Serkay Albayoğlu’nun eşi Halime Albayoğlu, kızı ve kuzeni Sait Albayoğlu ile taraf avukatları ise salonda hazır bulundu.

SAVCI, MÜTALAASINI AÇIKLADI

Mütalaasını açıklayan savcı, Cihan Yurtbay'ın haksız tahrik altında kasten öldürme ve öldürmeye teşebbüs suçlarından cezalandırılmasını, Aygün A.’nın azmettirme suçundan beraatini istedi. Öldürülen Serkan Albayoğlu’nun eşi Halime Albayoğlu, sanıkların ikisinin de cezalandırılmasını talep etti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap