SON DAKİKA



Haber > Gündem > Çifte standart uygulanmamalı

Çifte standart uygulanmamalı

28 Nisan 2015 Salı - 14:10




11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Azerbaycan’da düzenlenen 3. Küresel Açık Toplumlar Forumu toplantısına katıldı.





Uluslararası Nizami Gencevi Merkezi ve Azerbaycan Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi'nin birlikte gerçekleştirdiği foruma 72 ülkeden görevde olan ve görevden ayrılmış Cumhurbaşkanı, başbakan ve devlet görevlileri katılıyor. "Yeni Dünya Düzeninde Güvenin İnşası" başlığıyla düzenlenen forum 2 gün sürecek. Forumda terör tehditleri, demokrasinin gelişmesi, enerji güvenliği gibi konular görüşülecek.

Abdullah Gül forumdaki konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Abdullah Gül, uluslararası teşkilatların uyguladıkları çifte standartlara dikkat çekerek, "Dünya güvenliği ile ilgili meselelerde samimiyet şart. Çifte standart uygulanmamalı. Ukrayna'da olanlar için nasıl yaptırımlar uygulanıyorsa. Azerbaycan toprakları işgal altında. Bir milyondan fazla insan topraklarını terk etti. Burada maalesef aynı tepkiyi görmüyoruz. Bunlar çifte standart. Bu şekilde barış ve işbirliği sağlanmaz. Bu vesileyle buraya katılan siyasetçiler, devlet adamları şimdiye kadar yakından vakıf olmadıkları bu adaletsizliği ve bu haksızlığı daha yerinde öğreniyorlar. İnanıyorum ki, gittiklerinde hem kararları, hem bulundukları platformlarda Azerbaycan'ın farklı davasının destekçisi olacaklardır" ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap