SON DAKİKA



Haber > Gündem > CHP’nin safı çok net bellidir

CHP’nin safı çok net bellidir

14 Şubat 2016 Pazar - 17:00




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'nun "Safını belirlesin" sözlerine Twitter'dan cevap verdi





Başbakan Davutoğlu, Erzincan'da yaptığı konuşmada, "Saflarını belirlesinler ya PKK-PYD safında olacaklar ya da Türkiye'nin safında olacaklar. Sayın Kılıçdaroğlu'na açık ve net tutumda bulunmasını istiyorum. Kılıçdaroğlu, maalesef uzun yıllar olayları hiç takip etmemiş gibi geriden geliyor. Bizim istihbarat birimlerimiz Türkiye'nin çıkarı gereği bu örgütlere ultimatom vermek için görüşür ama tavrından taviz vermez" demişti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'nun bu sözlerine şu yanıtı verdi:

"Davutoğlu, 'CHP safını belirlesin' demiş. CHP, 1 Mart 2003 Tezkeresi’nde olduğu gibi, Türkiye’yi savaşa sokacak her kararın karşısındadır! Terör örgütü liderlerini ülkemize davet edenlere karşı, terörü toptan reddeden, pazarlık konusu yapmayan CHP’nin safı çok net bellidir. Safını belirlemesi gereken kişi; dış politikada Türkiye’nin değil de, Erdoğan’ın çıkarlarını düşünen Davutoğlu’nun ta kendisidir. Kişisel hesap ve çıkarlarına göre siyaset yürütenlerin, CHP'nin savaş ve terör karşıtı duruşunu anlayamamalarını doğal karşılıyorum. Çıkar siyaseti yürüterek cihatçı çeteleri destekleyenler için, Suriyeli mültecilerin durumu bir trajedi değil sadece bir pazarlık konusudur" ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap