SON DAKİKA



Haber > Gündem > CHP örgütlerine denetim ziyareti

CHP örgütlerine denetim ziyareti

07 Temmuz 2023 Cuma - 09:52




Kurultay sürecinin başladığı CHP’de mevcut ve eski vekiller ile PM üyeleri parti örgütlerini ziyaret edip nabız tutacak. Son MYK’da bazı il ve ilçe yönetimlerinin görevden alınması ise partililerce tepkiyle karşılandı...





CHP’de “değişim” tartışmaları sürerken Genel Merkez’den “örgüt” hamlesi geldi. Mevcut ve eski vekiller ile Parti Meclisi (PM) üyeleri aracılığıyla parti örgütleri ziyaret edilerek, hem örgütün nabzı tutulacak hem de örgütlerin faaliyetleri yerinde incelenecek. CHP örgütlerine yönelik ziyaretler bir anlamda “denetim” niteliği taşıyacak. Edinilen bilgiye göre bu kapsamda görevlendirilen vekillere; örgüt binalarının durumu, vatandaşın gelişinde bir problem olup olmadığı, hangi faaliyetlerin yürütüldüğü, ihtiyaç ve eksikliklerin neler olduğunu tespite yönelik bir denetim formu verilecek. Bu formlara dayalı olarak hazırlanacak raporlar çerçevesinde de il bazında yapılması gereken çalışmalar belirlenecek.

Görevden alındılar

Bu arada kurultay sürecinin başladığı partide son MYK’da bazı il ve ilçe yönetimleri görevden alındı. Hatay’da Defne, Arsuz, Samandağ, Erzin, Belen ilçe başkanları görevden alındı ancak daha sonra kararın durdurulduğu iddiası kulislere yansıdı. Kulislerde, “Sandık koymadan delege yazan ilçelerdi. Parti içinde bir grup, baskıyla kararı durdurdu” iddiası dile getirildi. Milliyet’e konuşan CHP Defne İlçe Başkanı Akın Parlakyıldız, henüz yazının kendisine ulaşmadığını belirterek, “Böyle bir olay vuku buldu. Ben yüzde 92 oyla Türkiye rekortmeni bir ilçeyim. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na en yüksek oyu çıkaran ilçenin başkanıyım. Başarı kriteri neye göre belirleniyor bilemiyorum ama böyle bir haksızlığa maruz kaldık. Partimin kendi içindeki bazı siyaset baronlarının dizayn etme girişimi sonucunda böyle bir haksız muameleye maruz kaldım. Başarısız gördükleriyle ilgili bir yazı yazmışlar. Yüzde 92 oy alan Defne İlçe Başkanı onlara göre başarısız. Kongreye bir ay kalmış, normalde varsa benim bir başarısızlığım kongreye hazırlanırlar çıkarlar, kongrede başarılı olurlar. Hatay’da siyaset yapmaya niyetli bazı belirleyici güç odaklarının önünde ben bir engeldim” dedi.

MYK’nın il başkanlarını görevden aldığı iller arasında Mardin, Hakkâri, Muş, Ağrı ve Van’ın da yer aldığı öğrenilirken, Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün de görevden alındığını sosyal medya hesabından duyurdu. Düzgün, paylaşımında, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu suçlayarak “Geçtiğimiz haftalarda bizi görevden almaya çalışan Kaftancıoğlu yönetimi her ne kadar bunu başaramamış ve eksik işlem yaptığı belli olmuş ise de eksik kalan görevden alma görevini Genel Merkezimize bırakmış ve MYK toplantısında benim ve yönetim kurulu üyelerimizin görevlerine son verilmiştir” ifadelerine yer verdi. 

CHP PM Üyesi Sevgi Kılıç da Düzgün’ün görevden alınmasına “İki kez kongre kazanarak altı yıla yakın bir süredir ilçe başkanlığı görevini ifa eden İlçe Başkanımız Aydın Düzgün’ün olağan kongre süreci başlamışken görevden alınması kabul edilemez” tepkisini gösterdi.


‘Man Adası’ davasında tazminat ödeyecek

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun 2017’de grup toplantısında yer verdiği ‘Man Adası’ iddialarına karşın Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden yapılan yargılamada karar çıktı. Bir önceki verdiği kararda direnen Anadolu 15. Asliye Hukuk Mahkemesi, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 150 bin lira, Mustafa Erdoğan’a 20 bin lira ve Ziya İlgen’e de 20 bin lira olmak üzere toplam 190 bin lira tazminat ödemesine hükmetti. l DHA

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
CHP

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap