SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cerrahpaşa'da ilk aşı yapıldı

Cerrahpaşa'da ilk aşı yapıldı

28 Eylül 2020 Pazartesi - 12:58




Kovid-19 Faz 3, gönüllü aşılamaları İstanbul'da ilk kez yapıldı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ndeki aşılama çalışması Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen, Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fehmi Tabak'ın katılımıyla gerçekleştirildi.





 

Çin’de görülen ilk vakadan sonra koronavirüs dünyada yaklaşık 1 milyon kişinin ölümüne neden oldu. Uzmanlar koronavirüsten korunmak için kesin çözümün aşı olduğunu söylerken Türkiye de Çin’de geliştirilen koronavirüs aşısının çalışmalarında yer alıyor. Türkiye’de aşı çalışmalarının yürütüldüğü 24 merkezden biri olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde, gönüllülere ilk aşılama başladı. 
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ndeki aşılama çalışması Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen,  Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fehmi Tabak'ın katılımıyla gerçekleştirildi.Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde hasta bakıcı olan Asım Baştürk gönüllü olarak ilk aşıyı oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap