SON DAKİKA



Haber > Gündem > Celladına aşık olmuşsa bir millet müstahaktır ona her türlü zillet

Celladına aşık olmuşsa bir millet müstahaktır ona her türlü zillet

03 Şubat 2022 Perşembe - 12:55




Türkiye’de ekonomik krizin derin etkileri dar gelirlileri oldukça zorlamış durumda.





Gün geçtikçe derinleşen krizin son dalgası önceki gece akaryakıt ve doğal gaza zam yapılarak perçinlendi. Hal böyle olunca mikrofon uzattığımız vatandaş, ülkenin büyük bir kısmının aslında iktidarın memnun olmadığını ama korkudan da konuşamadığını belirtti.

Halkın bütün sorunları konuşarak dile getirmesi gerektiğini söyleyen Duygu Turhal, “Elektriğe kota uyguladılar. Normalde küçük bir ailenin harcadığı kw 200’ü geçiyor zaten. Bana 800 TL geliyordu bu ay 1.500 TL geldi. Burası Trabzon, her yerde doğal gaz yok maalesef, bazı kesimlerde elektrikle ısınıyor. Kömür fiyatı da elektriğe eş değer. Bir de iş yerleri var. Hadi evi idare ettin. İş yerini nasıl idare edeceksen. 35 bin TL elektrik faturası ödeyen esnaf var. Şimdi, bu esnaf ne kadar kazanacak da hem evinin hem de dükkan giderlerini karşılayacak. Şunu çok merak ediyorum; bu iktidarı destekleyenler, neyle geçiniyorlar ve neyin peşinden gidiyorlar. Benim zekam bunu almıyor. Eskiden orta gelirliydik, şu anda tam fakiriz. Devlet senin çalıştığını ay sonu gelmeden elinden alıyor. Benim alın terimi benden alıyor. Şu anda elektrik ve doğal gaz için çalışıyoruz. Halkın konuşması, bunları dile getirmesi gerek, bu kadar korkmaya gerek yok. Hakaret etmedikten sonra herkes konuşmakta özgürdür” dedi

Her gece zam geldiğini belirten Gizem Yılmaz Kaya,  Her gece zam geliyor ve biz güne zam haberiyle uyanıyoruz. Doları euroyu düşürdük ama hiçbir şey düşmedi. 3 tane salatalık 7 lira. Marul 10 lira olmuş. Hiç mi sebze yemeyeceğiz. Esnafa kapat, evdekini de yeme içme diyorlar resmen. Halkı korkuttukları için konuşamıyor. Bu, çok yanlış” şeklinde konuştu.  Faruk Uzun ise, “Ben Almanya’da yaşıyorum. Son bir hatadır buradayım. Gelen zamlar çok fazla peş peşe geliyor. Almanya’da böyle bir şey yok. Neye göre hesaplanıyor bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

Mevcut iktidarın yetersiz olduğunu belirten Necmi Teskici, “ Zamlar halkı bir hayli zorluyor. Zor geçiniyoruz. Evde sadece babam çalışıyor Ablam yeni üniversiteyi bitirdi. Ona da yardım ediyoruz. Bence iktidarı değiştirmeliyiz” dedi. Sevinç Şahin de şunları söyledi: “Perişanız ama hiç kimsenin sesi çıkmıyor. Ben bu yaşıma kadar bu kadar pahalılık görmedim. Her şeye zam yaptılar. Asgari ücrete kaşıkla zam yapıp kepçeyle geri aldılar. Halk sesini neden çıkarmıyor bilmiyorum. Bütün aydınları içeri aldılar. Burada halkta da çok suç var. Hala uyanamadılar. Ne hale geldik görmüyorlar. İranlaşmaya doğru gidiyoruz. Özgürlük kalmadı ülkede. Açız. Asgari ücrete zam yapıldı diye beni işten çıkarttılar. Millet aç! Doğal gaz 500-600 lira, elektrik 400 lira geliyor. Bu dar gelirli ne yapacak?”
 

Özel Haber: Emin SARAÇ 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap