SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cami kapalı, mescit güvenli değil, cemaat tepkili

Cami kapalı, mescit güvenli değil, cemaat tepkili

26 Haziran 2023 Pazartesi - 12:53




Aydın'ın Didim ilçesinde bulunan 200 yıllık cami iddiaya göre Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından kapatılmasının ardından ibadetlerini rutubetli binada gerçekleştiren cemaat duruma tepki gösterirken, kapatılan caminin en kısa sürede tekrar açılmasını istiyor.





Didim’in ilk yerleşim yeri ve en eski mahallesi olan Hisar Mahallesi'ndeki Hisar Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2020 yılında restore edilmişti. Bir yılı süren restorasyon çalışmaları sırasında kapalı olan camii, yeniden ibadete açılmıştı. 588 bin 820 TL’ye mal olan caminin iç ve dış duvarları, iç tavan ve direkleri ile çatısında onarım yapılmıştı. 2022 yılının Temmuz ayında, yapının bir duvarında açılma meydana geldiği tespit edilmesinin ardından camii güvenlik gerekçesi ile ibadete kapatıldı. Gerekli onarımın yapılarak yeniden ibadete açılacağı söylenmesine rağmen, mahalle sakinleri tarafından aradan geçen bir yıllık sürede bir adım atılmadığı ileri sürüldü.

"Afişli uyarı"
Caminin kapısında, “Cami Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından kapatılmıştır” ve “5 vakit ve cuma namazı caminin arkasındaki mescitte kılınmaktadır” yazıları asılırken, mahalle sakinleri ve cemaat namazlarını güvenli olmayan ve önceki yıllarda okul binası olarak kullanılan rutubetli yapıda gerçekleştirmeye başladı. Mahalle sakinleri ise yaklaşık 4 ay önce caminin bir an önce ibadete açılması için bine yakın imza topladıkları öğrenilirken, süreç içerisinde bir adım atılmaması tepkileri de beraberinde getirdi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap