SON DAKİKA



Haber > Gündem > Büyükler kaçtı küçükler yem oldu

Büyükler kaçtı küçükler yem oldu

11 Nisan 2016 Pazartesi - 09:56








Paralel Devlet yapılanmasına yönelik başlatılan operasyonların ardından Trabzon, Giresun, Rize, Ordu ve Artvin’de bulunan Fethullah Gülen cemaatinin bazı üyelerinin Sarp Sınır Kapısı’ndan Gürcistan’a, buradan da Ermenistan, Rusya ve Almanya’ya kaçtıkları ortaya çıktı.

ÜLKEYİ TERK ETTİLER

Paralel Devlet soruşturmasında şok bir ayrıntı ortaya çıktı. 1 Kasım genel seçimleriyle AK Parti hükümetinin tek başına iktidara gelmesiyle Trabzon, Ordu, Giresun, Rize ve Artvin’de bulunan ve cemaate yakınlığıyla bilinen bazı iş adamlarının Sarp Sınır Kapısı’ndan ülkeyi terk ettikleri öğrenildi.

SEÇİLMİŞLER FİRARDA

İş adamlarının Gürcistan’da bir süre kaldıktan sonra Ermenistan, Kenya, Rusya ve Almanya’ya gittikleri, Fethullah Gülen’e yakın olanların ise Amerika’ya çağrıldıkları iddia edildi. İş adamlarının firar etmeden önce Trabzon’daki bir eğitim kurumunda toplandıkları ve burada seçilen kişilerin yurt dışına çıkarıldıkları belirtildi.


KÜÇÜKLER İSYAN ETTİ

Üst düzey yöneticilerin yurt dışına kaçmasının ardından Türkiye’de kalanların ise yem olarak bırakıldıkları ifade ediliyor. Durumdan rahatsız olan bazı cemaat üyeleri ise “Yıllarca bir hiç uğruna hizmet etmişiz ama bizi kandırdılar. Büyük balıklar kaçtı, küçük balıklar burada adeta yem olarak bırakıldı” diyerek isyan ettiler.

Kemal BEKTAŞ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap