SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bu şehrin bir valisi yok!

Bu şehrin bir valisi yok!

15 Şubat 2016 Pazartesi - 16:39




CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, “Bu şehrin bir valisi yok” diyerek, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’e yüklendi.





CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, gündeme ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Trabzon İl Başkanlığı’nda yapılan basın açıklamasında önceki gün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın ziyareti ile ilgili konuşan Pekşen, “Enerji Bakanı diyor ki, ‘Akyazı’da devam eden stadın inşaatını inşallah önümüzde ki sezona yetiştireceğiz’. Arkadaşlar bize ne söz verdiler. 1 Haziran’da CHP olarak stadın önündeyiz. O stat bitmezse emin olun hiçbir AKP’li bu şehirde kimsenin yüzüne bakamayacak” dedi.

GEL KONUŞALIM

Turizm Çalıştayı’nı hatırlatan Pekşen, “Geçen hafta burada Turizm Çalıştayı yapıldı. O çalıştayda temel hedef, Trabzon’a gelen turist sayısında artış yaşanmasıydı. Şehrin bir tane AK Parti İl Başkanı’na rakip memuru var. Ben ‘yüz yılın çapsızı’ diyorum ona. O Trabzon Valisi Abdil Celil Öz. ‘Bu şehrin bir valisi yok’ dedim. Bana parlamentoya katalog göndermiş. Turizmle ilgili bir katalog. Bu çapsızın nasıl bir zihniyette olduğunu gösteriyor. Fotoğrafta devletin kataloğunda AK Parti İl Başkanı’nın da resmi var. Sen kimsin? Sen nasıl bir Valisin? Senin yüreğin yetiyorsa gel. Hadi istediğin yerde seninle konuşalım. Valiliğin önünde. Sen nasıl bir devlet memurusun. Bu şehir sana 10 numara büyük geldi. Çapsız, vizyonsuz bir adamsın” ifadelerini kullandı.

HANİ TURİZM KENTİ?

Antalya’ya, Bodrum’a gelen turist uçaklarına 6 bin dolar yakıt desteği verileceğine ilişkin açıklama yapan Pekşen, “Trabzon nerede? Hani Trabzon turizm kentiydi. Geldiniz bir sürü palavra söylediniz. Trabzon’daki turizmcilerin niye sesi çıkmıyor? Hiç biri ağzını açmıyor. Kimden korkuyorlar. Korkuyorsanız bize gelin. Korkudan hiç birinin sesi çıkmıyor. Oteller bomboş duruyor. Yazın Araplar gelecek o da 2 ay, sonrası malum” dedi.


YAKALARINI BIRAKMAYACAĞIM

“Yaylalardaki tapulu arazilere ve evlere el koydular haberiniz yok” diyen Pekşen, “Yayla’daki evlere el koymuşlar. “Yapılacak evlerin kimin olduğuna bakmadan yıkarız” diyor Sayın Soylu. Oralarda onları yapanlar da onların seçmeni. Biz CHP olarak herkes için varız. Onu da gündeme getirdik. Tapulu arazileri İnsan Hakları Mahkemesi karara bağlamış. Tapulu arazileri ver ya da parasını ver. Bakana bizzat sordum. ‘Yazılı cevap vereceğim’ dedi. Hiç merak etmeyin yakalarını bırakmayacağım” ifadelerini kullandı.

ÖLÜM TEHDiDi

‘Burası Kutlular Çöp Tesisi’ diyerek elindeki resimli belgeleri gösteren Pekşen, “Müthiş güzel bir doğamız var orada. Onun 1,5 km yukarısında bir çöp depolama sahası konuşlanmış. Buraya ÇED Raporu alınmış mı, alınmamış mı bilmiyorum” dedi. Arıtma tesisi olduğu halde zehirli suların rögarlara boşaltıldığını söyleyen Pekşen, “Çalışmayan bir arıtma tesisi var. Orada her gün 3 TIR asit, son derece kimyasal atıklar toplanıyor. Derin deşarj içinde denizin deşarjına bırakılması gerekir. Bakar mısınız rögara boşaltıyor. Bu Türkiye’nin ayıbı, utancıdır. Bu bir insanlık ayıbıdır. Bunu dünyanın her yerine taşıyacağım. Bu nasıl büyük bir katliamdır. Bu nasıl bir cinayet böyle?" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap