SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bu gelenek 7 asırdır devam ediyor

Bu gelenek 7 asırdır devam ediyor

12 Ağustos 2023 Cumartesi - 17:13




Bolu’nun Mudurnu ilçesinde 7 asırdır her hafta yapılan esnaf duası geleneği, bu hafta da devam ettirildi. Muharrem ayı vesilesiyle esnaf duasının ardından ilçe halkına aşure ve pilav dağıtımı yapıldı.





Mudurnu ilçesinde yaşatılan Ahilik geleneğinde esnaf hayırlı, bereketli kazanç ve sağlık için her hafta dua ediyor. Geleneğe göre ayakta çalışan esnafın oturarak, oturarak çalışanların ise ayakta yaptığı duaya ilçe sakinleri ve yerli turistler de eşlik ediyor. Bu hafta muharrem ayı vesilesiyle ilçede dev kazanlarda yapılan aşure yemeği ve pilav, esnaf duasının ardından ilçe halkına ikram edildi.

“Cenab-ı Hak bizleri de bu dünya gemisi içerisinde sükunetli eylesin”
Aşure kazanından vatandaşlara aşure ikram eden Mudurnu İlçe Müftüsü Mustafa Yeşilorman, “Rabbim birlik beraberliğimizi daim eylesin. Muharrem ayı malum kutsal ay. Bize Nuh (a.s)’ın gemisini hatırlatıyor. Orada gemiye binen insanlar, ellerinde bulunan yiyeceklerle aşure aşı meydana getirmişler. Onu ikram etmişler. O gemi içerisinde kurtuluşa erip yollarına devam etmişler. Cenab-ı Hak bizleri de bu dünya gemisi içerisinde sükunetli eylesin. Her türlü felaketlerden muhafaza eylesin” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap