SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bomba Nureddin Nebati iddiası! Yerine gelecek isim herkesi şaşırttı!

Bomba Nureddin Nebati iddiası! Yerine gelecek isim herkesi şaşırttı!

23 Mart 2022 Çarşamba - 11:23




Ankara'daki kabine kulislerine bir yenisi eklendi. Son kulislere göre Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati görevden alınacak! Cumhuriyet Gazetesi yazarı Erdal Sağlam, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile ilgili flaş iddialarda bulundu. Nureddin Nebati'nin yerine ise Mehmet Şimşek gelecek iddiası yok artık dedirtti.





Ankara bu kulis haberini konuşuyor. Nureddin Nebati yerine Mehmet Şimşek mi gelecek? Ekonomi gazetecisi Erdal Sağlam katıldığı bir canlı yayında Ankara kulislerinde konuşulan çarpıcı bir bilgiyi paylaştı. Sağlam, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin görevden alınacağının konuşulduğunu söyledi.

Bakan Nebati'de bir telaş olduğunu, hesapların da bunu gösterdiğini söyleyen Sağlam, "Zaten Bakan Nebati'nin her gün ortalığa çıkıp konuşması hayra alamet değildi zaten. Bu tür söylentilerle de birleşince olmaz değil yani." dedi.

Sağlam, Bakan Nebati'nin yerine Mehmet Şimşek'in gelmesi ile bir politika değişikliğinin yaşanıp yaşanmayacağını bilmediğini söyledi.

MEHMET ŞİMŞEK SEVİLEN BİRİSİ

Şimşek ile Bakan Nebati'yi karşılaştıran Sağlam, "Mehmet Şimşek'in kredibilitesi Nureddin Nebati ile kıyaslanmaz. Piyasalar tarafından sevilen birisidir. Göreceğiz. Şimşek'in kredibilitesi çok yüksek. DÜnya piyasasında saygınlığı olan ve tanınan biri" dedi.


Sağlam, Şimşek'ten övgülerle bahsederek daha önce yaptığı işleri anlattı.

“Türk lirası en düşük durumda”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçtiğimiz günlerde kur korumalı mevduat hesabına ilişkin bir soru üzerine, ekonomik göstergelerin istikrar kazandığını, Ukrayna-Rusya savaşına rağmen Türk Lirası'na güvenin arttığını söyleyerek şunları iletmişti:

“Dünyadaki oynaklık tabii Türkiye'de de yansıyor. Avro dolar paritesine bakın, orada da görürsünüz, iniş çıkışlar oluyor. Kur korumalı mevduat hesabı devam edecek. Çünkü bu bir yıllıktı, bir yılın sonunda da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bir yıl daha uzatma yetkisi var. 23 Mart'tan itibaren 3 ay doluyor, çıkışların olup olmayacağını göreceğiz. Yatırımcının çıkması için bir neden yok. Hazineye olan etkisi de çok düşük. Çünkü Türk Lirası en düşük durumda, daha ineceği bir yer yok, vatandaş rahat olsun.”

Kısa bir süre önce göreve başlayan Bakan Nebati’nin bu açıklaması kamuoyunda geniş yankı bulmuş ve tepkilerin hedefi olmuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap