SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bolu Belediyesi'nden yeni karar: Kente köpek bırakanlara 1 ile 5 milyon TL arasında ceza

Bolu Belediyesi'nden yeni karar: Kente köpek bırakanlara 1 ile 5 milyon TL arasında ceza

02 Eylül 2023 Cumartesi - 09:31




Bolu’ya farklı illerden araçlarla getirdikleri köpekleri bırakanların tespit edilmesi durumunda 1 milyon ile 5 milyon TL arasında değişen oranda idari para cezası verilmesini içeren önerge belediye meclisinde oy birliği ile kabul edildi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kararın Türkiye'de ilk kez uygulanacağını söyledi.





Bolu Belediye Meclisinin Eylül ayı ilk toplantısı Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında yapıldı.

Toplantıda CHP’li üyeler Saadet Dişli, Mehmet Korkmaz ile İYİ Partili Ahmet Yılmaz tarafından farklı kentlerden araçlarla getirdikleri köpekleri Bolu’ya bırakanların tespit edilmesi halinde 1 milyon ila 5 milyon TL arasında değişen oranlarda ceza kesilmesi için belediye encümenine yetki verilmesi konusunda önerge sundu.

"TÜRKİYE'DE İLK"

Önergeye ilişkin toplantıda konuşan Başkan Özcan, Bolu’ya belediyelerin araçlarıyla çok sayıda hayvan getirildiğini belirtti.

Özcan, “Köpekleri bırakıyorlar. Bizim mücavir alanımıza bırakıp kaçıyorlar. Kanunu inceledik kanunda bununla ilgili hiç bir hüküm yok. Hayvana kötü muameleye ilişkin hüküm var, cezalar var ama bir yere toplu hayvan bırakmanın bir cezası yok. Bizim güzel bir barınağımız var ama Zonguldak’tan tutun Gerede’ye, Düzce’ye kadar her yerden getirip hayvan bırakıyorlar. Ondan sonra vatandaşımız bu durumdan muzdarip. Biz de caydırıcı olsun diye tespit edilmesi halinde bunu yapanlara 1 milyon TL’den 5 milyon TL’ye kadar ceza verilebilmesi için bu yetkiyi istiyoruz. Türkiye’de ilk kez yapılacak. Kim mahkemeye verecek onu da merak ediyorum. Kim mahkemeye verirse tüm hayvanseverleri onun üzerine salarım. Bolu sokak köpekleri konusunda en sıkıntısız illerden biri. Bunu fırsat bilip getirip sabaha karşı bırakıp kaçıyorlar. Geçmişte Hendek Belediyesini tespit ettik. Ama yasada bir yaptırım yok. Biz de yasada bir boşluk olunca idari ceza koyalım dedik. Yakalarsak bu cezayı uygulamaktan çekinmeyiz.” diye konuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap