SON DAKİKA



Haber > Gündem > Birce Akalay: İlla hashtag yazmak gerekiyorsa...

Birce Akalay: İlla hashtag yazmak gerekiyorsa...

21 Temmuz 2016 Perşembe - 10:28




Darbe girişiminin ardından ünlü isimlerin yaptığı paylaşımlar yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdi. Oyuncu Birce Akalay da bununla ilgili açıklama yaptı





15 Temmuz Cuma akşamından itibaren yaşadığımız hassas günlerde, sosyal medya üzerinden "#DarbeyeHayır" hashtagi ile karşıt olduklarını belirten vatandaşlar, bu başlık altında paylaşım yapmayan ünlü isimlere sert tepkiler verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, demokrasi nöbeti için sokaklara davet ettiği vatandaşlar, günlerdir meydanlarda nöbette. Oyuncu Birce Akalay ise yaptığı paylaşımlara "#DarbeyeHayır" hashtagini eklemeyince takipçilerinden eleştiri yağmuru gelmişti. Akalay, Instagram hesabından konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

"İNSANLIĞIMDAN ŞÜPHE ETMENİZ GEREKİR!"

Akalay, Instagram hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımın altına uzunca bir yazı yazarak yapılan eleştirilere cevap verdi. Akalay, "Kaostan yana olduğumu düşünmeniz için inslanlığımdan şüphe etmeniz gerekir. Kolay mı o kadar?" ifadelerini yer verdi.

Birce Akalay: "Darbeler bu ülkeye hiçbir vakitte kazanç olmadı.Tam tersi demokrasinin gelişimini yaraladı,hem ulusal hem de uluslararası platformda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin siyasal kökleşmesini engelledi.Ama herşeyden önce insanı insana,kardeşi kardeşe,babayı oğula,sağı sola,solu sağa kırdırdı..Kaostan yana olabileceğimi düşünmek için insanlığımdan şüphe etmeniz gerekir.Kolay mı o kadar? Ölen onca insanın hakkını yemek,bugün yeniden uyandığım günü,geleceği idrak etmeye çalışırken mümkün mü? Haine,kara düzene belalar sayarken o anneyi nasıl unutur herşeyi birbirine karıştırabilir insan? Bugün hiç olamadığımız kadar birliksek eğer,beni yaftalamaktan vazgeç kardeşim.Zira ben senin sandığın o cani değilim.İlla bir hashtag ile kendimizi ifade edeceksek tabii ki #darbeyehayır yeter ki sen mutlu ol.Ama diyorum ya bunu anlamak için bir hashtage gerek yok.Demokrasi hepimizin özlük haklarını korur unutma.Bu memleket hepimizin,bu büyük acı da hepimizin,aynı bayrağa sarılıyoruz.Askeri,polisi,sivili..Hepsi benim de vatandaşım,Dilerim anlarsın.. Hayata aynı zaviyeden bakmıyor olsak da, Birbirimizi anlamak elzem."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap