SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bir telefon yetti! 'Erdoğan ve Putin kesin olarak anlaştı'

Bir telefon yetti! 'Erdoğan ve Putin kesin olarak anlaştı'

03 Ağustos 2023 Perşembe - 10:20




AFP 'Putin Erdoğan'dan yardım istiyor' başlığını atarken, 'Sessizlik gümüş, konuşma altın' diyen Rus medyası ayrıca Vladimir Putin'in Moskova'nın pozisyonunu açıkladığı benzetmeyi öne çıkardı.





Yaklaşık altı hafta sonra ilk kez telefonda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya lideri Vladimir Putin, tahıl anlaşmasından turizme, orman yangınlarından enerjiye birçok konuyu ele aldı. Ankara ve Moskova'dan yapılan açıklamalar birbirini izlerken, Putin'in Türkiye'yi ziyaret edeceği netlik kazandı. Resmi açıklamalarda ziyarete dair bir tarih belirtilmezken, uluslararası medya söz konusu gezinin Ağustos sonunda gerçekleşeceğini bildiriyor.

Vilnius'taki NATO Zirvesi'nin ardından ilk temas niteliği taşıyan telefon görüşmesi, hem Rus hem de dünya basınında geniş yer buldu.

RUSSIA TODAY

Telefon görüşmesi ve sonrasındaki açıklamalara dair 10 ayrı haber yayımlayan devlet televizyonu, 'Ankara, Erdoğan ve Putin'in Türkiye ziyareti için anlaştığını söylüyor', 'Erdoğan Türkiye'de 2023 yılında muhtemel Rus turist rekorunu duyurdu' gibi başlıklar tercih etti.

Russia Today'daki en dikkat çekici haber ise, Vladimir Putin'in mevkidaşı Erdoğan'la Azov taburu üyelerinin Ukrayna'ya nakledilmesini görüşmediğine yönelik Kremlin açıklaması oldu.

RIA NOVOSTI

Rusya liderini elinde cep telefonuyla konuşurken gösteren bir fotoğrafı haberinde kullanan resmi ajans RIA Novosti, 'Putin ve Erdoğan, buluşmanın yerini ve gününü belirlemek için kesin anlaşmaya vardı' dedi.


Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov'un açıklamalarına yer veren ajans, Türkiye ve Rusya liderlerinin yüz yüze görüşeceği tarihin kısa sürede duyurulacağını bildirdi.

Erdoğan'ın mevkidaşını Türkiye'ye davet ettiğini aktaran Peskov'a göre, randevunun yeri Türkiye olmayabilir:

"Yer görüşülecek, muhakkak Türkiye değil. Putin'in şu anda ülkede olması gerekiyor, bu nedenle bir ziyaret yapması zor. Ancak bir kez daha tekrar ediyorum, tüm bunlar diplomatik kanallarla düzenlenecek."

Putin'in Erdoğan'a etraflıca bir açıklama yaptığını kaydeden Peskov, görüşmede muhtemel önceliğin çok çok yönlü olarak tanımladığı ikili ilişkiler olacağını vurguladı.

TASS

'Erdoğan Putin'le Ukrayna'daki anlaşmayı görüştü' diyen Rus haber ajansı, Türk liderin çatışmayı tırmandırabilecek adımlardan sakınılmasını istediğini yazdı.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap