SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bir kedi hayatını işte böyle değiştirdi! Fahriye nine için mutluluğun sırrı 5 dakika

Bir kedi hayatını işte böyle değiştirdi! Fahriye nine için mutluluğun sırrı 5 dakika

26 Nisan 2023 Çarşamba - 14:34




Kedilere karşı büyük bir sevgi besleyen Mert Yıldız, sokak hayvanlarının da ihtiyaçlarını elinden geldiğince karşılamaya çalışıyordu. Bu durum onun kendisi gibi kedileri çok seven Fahriye teyze ile yollarını kesiştirdi. Fahriye teyze ile kedilerinin videosunu çeken Mert, görüntüyü sosyal medyada paylaştı. Sonrasında yaşananlara kendisi de inanmadı.





 Mert Yıldız, 1994 yılında Erzurum’da dünyaya geldi. Bir kız kardeşi olan Mert’in annesi ev hanımı, babası ise memurdu. Ailesi Mert dört yaşındayken Sakarya’ya taşınmıştı. Üniversite eğitimini tamamlayan Mert, Amasya Taşova’daki bir kamu kuruluşunda çalışmaya başladı. Hayvanlara karşı aşırı sevgi besleyen Mert, “Minnoş” adını verdiği kedisiyle fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşıyor, güzel geri dönüşler alıyordu. Mert, sokak hayvanlarını da elinden geldiğince besliyor, ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyordu. Onun bu durumu kendisi gibi kedileri çok seven ve 'kedilerin ninesi' olarak bilinen 'Fahriye teyze' ile tanışmasını sağlayacaktı.

Samimiyet fışkıran görüntüleriyle herkesi kendine hayran bırakan Fahriye Teyze ile tanışmasının 2-2,5 yıl öncesine dayandığını söyleyen Mert, o günleri şöyle anlattı:

“Sürekli kullandığım güzergahta Fahriye teyzenin kedileri sevdiğini görüyordum. Marketten mama alıyor, teyzeyle birlikte kedileri besliyorduk. Bir gün Fahriye teyze ile kedilerin videosunu çektim. Aradan baya zaman geçtikten sonra galerimde gezinirken teyzenin videosunu gördüm ve bu durum beni çok mutlu etti. Sonrasında videoyu sosyal medyada paylaştım. Görüntüyü yayınladığımda sosyal medya hesabımda 300 takipçim vardı. Bunların çoğu da arkadaşım ve akrabalarımdı. Ancak ertesi gün hiç beklemediğim bir durumla karşılaştım. Videonun bir gün içinde 300-350 bin kişi tarafından izlendiğini gördüm. Bu durum beni çok heyecanlandırdı. Rakamlar sürekli artıyor, her gün 1-2 milyon kişi görüntüleri izliyordu. Hatta şu an sadece benim sosyal medya hesabımdan 11 milyona aşkın kişi görüntüleri izledi.”
 

‘YALNIZ YAŞIYOR’

Mert, uzun bir süre 85 yaşlarındaki Fahriye teyzeye eşi ve çocukları hakkında soru sormadı. Eşi vefat etmiş olabilir diye düşünüyor, can sıkıcı konularla onu üzmek istemiyordu. Haksız da değildi. Eşi vefat eden Fahriye teyze, yalnız yaşıyordu. Günün çoğunluğunu da evinde ve bahçesinde beslediği Boncuk, Pamuk ve Mercan isimlerini verdiği kedileriyle geçiriyordu. Ancak Mert’in görüntüleri paylaşmasından sonra Fahriye teyzenin hayatındaki hiçbir şey eskisi gibi olmadı.  Çünkü videoyu izleyen pek çok kişi Mert ile iletişime geçiyor, Fahriye teyzeye ulaşmak istiyordu.


‘HERKES FAHRİYE TEYZEYE ULAŞMAK İSTEDİ’

Pek çok insanın kendisine ulaşıp Fahriye teyzeye mama ve yardım göndermek istediğini söyleyen Mert, “Bunu da benim aracılığımla yapmak istediler. Bana ulaşanlara, kamu görevlisi olduğum için yasal olarak yardım toplamamın suç olacağını ifade ettim. Ancak isteyen herkesi Amasya Taşova’ya gelmesi durumunda teyzenin yanına götürebileceğini söyledim. Böylece teyzenin ihtiyaçlarını kendileri görecek, diledikleri yardımı yapabileceklerdi. Birçok kişiyle bu konu nedeniyle tartışma yaşasam da teyzenin açık adresini hiç kimseye vermedim. Ne yazık ki günümüzde küçük meblağlar nedeniyle insanlar birbirine zarar verebiliyor. Bu nedenlerden dolayı teyzenin kolay ulaşılabilir olmasını istemedim” dedi.

“Fahriye teyzenin videosunu izleyen pek çok kişi ona yardımcı olmak için benimle iletişime geçti. Bu civarda da teyzeden haberi olmayan insanlar vardı. Teyzenin varlığını öğrenmelerinin ardından ziyaret etmeye başladılar. Artık her teyzeyi görmeye gittiğimde yanında 4-5 kişi oluyor. Teyzeye  yemek, battaniye, kışlık kıyafet getiriyor, evini temizliyorlar. Geçtiğimiz günlerde ise İstanbul’da yaşayan avukat bir çift, Fahriye teyzeyi ziyaret etmek için benimle iletişime geçti. Anneleriyle birlikte teyzenin yanına gelip, elini öptüler. Bazı hediyeler getirdiler. Sonrasında birlikte teyzemizin evini ve bahçesini temizledik. Bu durum teyzeyi çok çok mutlu etti.”

‘YARDIMA DEĞİL, SEVGİYE İHTİYACI VAR’

Görüntüleriyle tüm Türkiye’nin yüreğine dokunan Fahriye teyze, iki katlı bir evin alt katında yaşıyor.Dul aylığıyla hem kirasını ödüyor hem de hayatını idame ettirmeye çalışıyor. “Genelde zeytin, peynir, yumurta ve yumuşak gıdalarla beslenen Fahriye teyze, çorbayı ise çok seviyor” diyen Mert, “Çok sevdiği için mi yoksa yapımı kolay olduğu için mi bilmiyorum ama çorbaya bir düşkünlüğü söz konusu. Fahriye teyze kısıtlı imkanlarla yaşamını sürdürebilen biri. Bugüne kadar da hiç kimseden bir yardım talebinde bulunmadı. Ancak insanlar onun yanına gidince çok mutlu oluyor. Fahriye teyzeyi ilk tanıdığımda ve ziyaretine gittiğimde keyfi yerine geliyordu. Ancak çok abartılacak bir mutluluk yaşamıyordu. Sadece bu durumdan hoşnut oluyordu. Şimdi ise pek çok kişinin onu ziyarete etmesi, halini hatırını sorması teyzeyi aşırı mutlu ediyor. Gülüşü, ses tonu değişiyor. Fahriye teyzenin ilk çektiğim videosuyla bugün çektiğim görüntüsünün arasında dağlar kadar fark var. Bunun nedeni insanların teyzeye kıyafet alması ya da kapısının önünü temizlemesi kesinlikle değil” dedi. Mert, Fahriye teyzeyi mutlu eden durumu şu sözlerle açıkladı:


“İnsanların yanına gidip sohbet etmesi, elini öpmesi Fahriye teyzenin çok hoşuna gidiyor. Bu duruma o kadar çok mutlu oluyor ki anlatamam. Yani teyzeye en güzel hediyeyi vermektense, yanında 5 dakika durmak onu keyiflendirmeye yetiyor. Gelen herkesi çocukları gibi görüyor. Bana sosyal medyadan teyzeyle ilgili mesajlar geliyor. Pek çok kişi teyzeyi; annesine, anneannesine ya da babaannesine benzettiğini söylüyor. Onu büyüklerinin yerine koyuyor, çok güzel güldüğünü ve masum bir yüzü olduğunu dile getiriyorlar. Sırf bu yüzden bile teyzeyi gelip görmek isteyen çok fazla insan var.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap