SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bir asker uğurlamasından daha korona çıktı

Bir asker uğurlamasından daha korona çıktı

14 Haziran 2020 Pazar - 10:46




Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde asker uğurlamasına giden 3 kişide korona virüs çıkması sonrası 150 kişinin yaşadığı mahalle karantinaya alındı.





Kocaeli’nin Dilovası ilçesine bağlı Elmacık Dereyolu mevkisinde 3 kişide korona virüs çıkması sonrası 150 kişinin yaşadığı mahalle karantinaya alındı. Korona virüs tespit edilen kişilerin asker uğurlamasına gittikleri ve karantinaya alın mamahallede yaşayanların büyük bir çoğunluğunun yakın akraba olduğu öğrenildi.

Büyük çoğunluğu yakın akraba olan Elmacık Dereyolu Sokak’ta 7 Haziran Pazar günü askere giden bir genci uğurlamak isteyenler Gebze Otogarına gitti. Asker uğurlamasına katılanlar arasındaki aynı aileden 3 kişinin daha sonra rahatsızlanarak gittiği hastanede yapılan korona virüs testleri pozitif çıktı. Pozitif vakalar tedavi altına alındı.

MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Dilovası Mimar Sinan Mahallesi Elmacık Dere Yolu mevkisinde korona virüs vakalarının görülmesi üzerine karantina kararı alındı. Jandarma bölgeye giden yolu bariyerle kapatırken, Dilovası Kaymakamlığı’nın kararı da asıldı.

14 gün boyunca karantinaya alınan bölgede bariyerlerin bulunduğu noktada nöbet tutan jandarma ekipleri koruyucu kıyafetler giydi. Bariyere, Dilovası Kaymakamlığı’nın, 'Dilovası Kaymakamlığı’nın 13 Haziran tarih ve sayılı yazısı gereğince Mimar Sinan Mahallesi Elmacık Dere Yolu mevkiinde ikamet eden vatandaşlarda Covid-19 pozitif vakası çıkması nedeni ile 14 gün süre ile karantina uygulama kararı alınmıştır' yazısı asıldı.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap