SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bina yıkımında faciadan dönüldü! Valilik soruşturma başlattı

Bina yıkımında faciadan dönüldü! Valilik soruşturma başlattı

06 Ağustos 2023 Pazar - 14:01




Samsun'da bir kamu binasının yıkımı sırasında binanın çökmesi ile faciadan dönüldü. Bitişik binanın giriş ve 1. katında büyük hasar oluşurken valilik konuyla ilgili soruşturma başlattı.





İlkadım ilçesi Liman Mahallesi'ndeki Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İlkadım Sosyal Güvenlik Merkezi, binada oluşan çatlaklar ve deformeler nedeniyle 2022 Ekim ayında tahliye edilmişti. Binayla ilgili yıkım kararı verildi. İhaleyi alan firma tarafından başlatılan yıkım çalışmasında dün akşam saat 19.00 sıralarında bina çöktü. Bitişik binanın kamu binasına bakan cephe tarafındaki duvarın çökmesi sonucunda bir iş yeri ve birinci katta bulunan bir dairede büyük hasar meydana geldi. Ev sahipleri, evlerinin büyük bir bölümünün kullanılamaz hale geldiğini, olayın yaşandığı sırada evin deprem gibi sallandığını söylediler.

“EVDEKİ AVİZELER SALLANDI"

Olayı anlatan bina sakinlerinden Havva Gül, “İlk olarak sallandık. Daha sonra giriş katta bulunan komşuma gittim ve ‘Ev sallanıyor’ dedim. Baktık ki iş makinesi çalışıyor. Daha sonra tekrar eve çıktım ve baktım ki tekrar sallanıyor. Canım ağzıma geliyor. Evdeki avizeler sallandı deprem gibi adeta. Sonra aşağıya indik” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap