SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bilim insanları: Koronavirüs sonsuza dek bizimle kalacak

Bilim insanları: Koronavirüs sonsuza dek bizimle kalacak

25 Aralık 2021 Cumartesi - 12:52




Bilim insanları koronavirüsün tamamen yok edilemeyeceğini ve sonsuza kadar hayatımızda 'endemik' olarak kalacağını belirtiyor. Vaka sayılarını kontrol etmekte zorlanan ve yılbaşı kutlamalarının iptal edildiği Avrupa'da karamsar bir hava hakim.





Koronavirüs salgınının başlarında, birçok insan Kovid-19'un aşılar piyasaya sürüldükten sonra sonsuza dek yok olacağı umuduna sarılmıştı. Ancak beklenilenin aksine sıfır Kovidli bir ülke umudu uzun zaman önce boşa çıktı.

BİLİM İNSANLARI: GEÇMİYOR, ENDEMİK OLACAK

Fred Hutchinson Kanser Araştırma Merkezi'nden epidemiyolog Dr. Elizabeth Halloran, araştırmacı arkadaşları hakkında "Herkes Kovid'den kurtulmak hakkında konuşmayı bıraktı. Geçmiyor ve bu endemik olacağı anlamına geliyor." dedi.

SÜRESİZ OLARAK HAYATIMIZDA KALACAK

Çoğu bilim insanı, virüsün süresiz olarak daha düşük ve daha öngörülebilir vaka sayılarıyla dolaşmasını bekliyor, bu da bilimde endemik olarak adlandırılan durum. Bununla birlikte, koronavirüsün diğer endemik solunum yolu virüslerinden daha büyük bir sağlık riski olarak kalmaya devam edip etmeyeceği hala belirsizliğini koruyor. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap