SON DAKİKA



Haber > Gündem > Berat Albayrak'a Kanal İstanbul güzelliği! Tarlası imara açıldı

Berat Albayrak'a Kanal İstanbul güzelliği! Tarlası imara açıldı

28 Ocak 2022 Cuma - 12:12




Kanal İstanbul'la ilgili tartışmalar devam ederken Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahında bulunan arazinin imara açıldığı öne sürüldü.





Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı ve Hazine ve Maliye Eski Bakanı Berat Albayrak'ın tartışmalı Kanal İstanbul güzergahındaki tarla vasfındaki arazi, proje planlarının onaylanmasıyla birlikte kesin olarak imara açıldığı öne sürüldü.

Uzmanların uyarı ve tepkilerine rağmen Kanal İstanbul süreci devam ederken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 17 Ocakt'ta Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak yeni şehirin 1, 2 ve 3’üncü etaplarına ait tapulara ilişkin imar uygulamasını onaylamıştı. Gazete Duvar'dan Hazal Ocak'ın yaptığı habere göre bakanlık İmar Kanunu’nun 18. Maddesi hükümlerince hazırlanan imar uygulamasını kadastro cetvelini askıya çıkardı. İtirazlar 17 Şubat’a kadar yapılabilecek. Bu cetvelle arsa tapuları ve parsellerin son hali belirleniyor. 

BERAT ALBAYRAK'IN ARAZİSİ İÇİN ENGEL KALMADI

Güzergahtaki  arazilerden biri de AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı, Hazine ve Maliye Eski Bakanı Berat Albayrak’ın 2012 yılında aldığı ‘tarla’ vasfındaki araziydi. Yeni şehir planlarının belirlenmesiyle Berat Albayrak’ın arazisi de ‘tarla’ alanından konut + ticaret alanına alınmıştı. Araziler değerlenmişti. Konut, alışveriş merkezi, otel, konaklama tesisi gibi yapılar inşa edilebilecek hale gelen arazi, imar uygulamasının onaylanmasıyla da kesin olarak imara açılmış oldu.

Edinilen bilgilere göre 13 bin 899,50 metrekarelik arazide imar uygulamasıyla yüzde 45 Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) kesintisi yapıldı. Yani arazide kamunun ortak kullanımına ait olacak alanların yaratılabilmesi için kesintiye gidildi. 7 bin 644 metrekareye indirilen arazi 4 kat izinli ticaret+konut alanı olarak belirlendi.


Uzmanlardan edinilen bilgiye göre arazinin önünde ruhsat alabilmesi için bir engel kalmadı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap