SON DAKİKA



Haber > Gündem > Benzin istasyonlarında self servis dönemi başlıyor

Benzin istasyonlarında self servis dönemi başlıyor

05 Temmuz 2020 Pazar - 13:59




Yeni nesil akıllı sistemler Akar yakıt istasyonlarına da sıçradı. Yeni sistemle birlikte aracınıza yakıt almak istediğinizde benzin istasyonunda sizi karşılayan bir görevli bulunmayacak. İstasyona gidiğinizde tüm işlemler otomatik olacak. Henüz test aşamasında olan sistem ilk olarak New York'ta hayata geçecek ve başarılı bulunursa yaygınlaşacak.





Öncelikle aracınız ile benzin istasyonuna yanaşıyorsunuz.Akabinde karşıdaki ekranda 'STOP' yani 'DUR' ibaresini görene kadar ilerliyorsunuz.

Asıl olay aracınız durduktan sonra başlıyor.Karşıdaki ekranda 'Welcome' ibaresi beliriyor.

İstasyonda herhangi bir çalışan bulunmuyor. Plaka tanıma sisteminde aracın sahibi algılanıyor ve ekranda isminiz beliriyor.Plakada sizi tanıyan sistem cüzdan bilgilerinize kadar ulaşarak size yardımcı oluyor.

Bu noktada ekrandan ne kadar benzin alacağınızı seçiyorsunuz.Telefonunuza yüklediğiniz mobil uygulama sayesinde aracınızdan inmeden tüm yönlendirmeleri ve seçimleri kolaylıkla gerçekleştirebiliyosunuz.Telefonunuza yüklediğiniz uygulama sonrası kredi kartı ile kolaylıkla aldığınız akar yakıtın ücretini ödeyebiliyorsunuz.Sonrasında sistem aracın benzin deposunu tespit edip benzin doldurmaya başlıyor.İşlem tamamen otomatik olarak gerekleşiyor.Önce bir kol otomatik olarak sistemden çıkıyor.Ardından depo kapağını da hızlı bir şekilde açıyor.Sonrasında ise hortum otomatik olarak depoya yerleştiriliyor ve dolum işlemi başlıyor.Sistem üzerinde yer alan ekrandan ise yapılan işlemi an be an takip edebiliyorsunuz.Akaryakıt doldurma işleminin tamamlanmasının ardından son aşamaya geçiliyor.

Depo kapağını otomatik açan sistem, benzer hamleyle de geri çekilip kapağı kapatıyor.


Siz de araçtan inmeden aracınıza yakıtı almış ücretini ödemiş oluyorsunuz

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap