SON DAKİKA



Haber > Gündem > Belediyede işçiyken başkan adayı oldu

Belediyede işçiyken başkan adayı oldu

26 Ocak 2024 Cuma - 16:06




Yerel seçimlerde Antalya'nın en büyük ilçelerinden Konyaaltı'nda CHP'nin adayı, Büyükşehir Belediyesi'nde işçi olarak çalışan Cem Kotan oldu.





2004 yılından bu yana siyasetin içinde olduğunu söyleyen Cem Kotan, "Yerel seçim sürecinde de aday adaylık başvurumu yaptım. Genel başkanımızın, parti meclisimizin kararıyla aday gösterildim. Eşim televizyondan öğrendi" dedi.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerine sayılı günler kala, Antalya’nın birçok ilçesinde partilerin adayları belli olmaya başladı. Kentin en büyük ilçelerinden olan, 2019’da gerçekleştirilen yerel seçimlerde CHP’nin adayı Semih Esen’in yüzde 66,85, AK Parti’nin adayı Gaye Doğanoğlu’nun yüzde 30,86 oy aldığı Konyaaltı’nda CHP’den 21 kişi başkan adayı olmak için başvurdu.

ADAYLIĞI AÇILANINCA İSTİFA ETTİ

Konyaaltı ilçesinde belediye başkanlığını 4 dönemdir kazanan CHP, adayının Cem Kotan olduğunu açıkladı. Daha önce Muratpaşa Belediyesi meclis üyeliği yapan Kotan, son olarak Büyükşehir Belediyesi’nde işçi olarak çalışıyordu. Adaylığının açıklanmasının ardından görevinden istifa eden Kotan, seçim çalışmalarına başladı.

'HAYATIMDAN VAZGEÇMEYECEĞİM...'

“İşçiyim ve bundan çok mutluyum" diyen Kotan, siyaset yapmanın zenginlikle bağdaştırılmasına karşı olduğunu söyleyerek "Bu hayatımda çok mutluyum ve böyle de kalacak. Hayatımı geride bırakmayacağım. Pazara, markete kendim gidiyorum, çocuğumu kreşe kendim götürüyorum. Bunlar bu şekilde devam edecek. Ne kadar çalışmak gerekiyorsa çalışacağım ama hayatımdan vazgeçmeyeceğim" dedi.

'BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE İŞÇİ OLARAK ÇALIŞMAYA BAŞLADIM'

2004 yılından bu yana siyasetin içinde olduğunu söyleyen Cem Kotan, “Partide farklı görevler alıp 2014 yılında belediye meclis üyesi seçildim. Bu süreçte Adalya Vakfı’nın müdürlüğünü yapıp, engelsiz çocukların eğitmenliğini yaptım. Kendi isteğimle çocuklarımızla müzik eğitmenliği yaptım. 2019’da ayrıldıktan sonra Büyükşehir Belediyesi’nde işçi olarak çalışmaya başladım. Orada da kadınlarımızla ilgili projelerin içerisinde yer aldım. Yerel seçim sürecinde de aday adaylık başvurumu yaptım. Genel başkanımızın, parti meclisimizin kararıyla aday gösterildim" dedi.

‘EŞİM TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİ’

'Aday olduğumun haberini eşime veremedim. Eşim televizyondan öğrendi' diyen Kotan, “1 saat sonra telefonla görüşebildik. Çok değerli aday adayı arkadaşlarımız vardı. Partimizin bizi tercih etmesi çok kıymetli. Böyle bir hayalim vardı. Meclis üyeliği yaptım, birim sorumluluğu yaparak projelerin içerisinde yer aldım. Bunlar benim için tecrübeydi. Adaylık başvurumu da bu hayalle yaptım. Tecrübelerimi başkanlıkla yoğurmak istiyorum. Halkımızla paylaşmak istiyorum. Kadınlar, çocuklar, engellilerle ilgili birçok projede yer almak bir kazanımdı. Bu kazanımları halkımızla paylaşacağım" diye konuştu.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
CHP

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap