SON DAKİKA



Haber > Gündem > Belediye çalışanı 4 kişiyi toplam 15,5 milyon dolandırdı

Belediye çalışanı 4 kişiyi toplam 15,5 milyon dolandırdı

21 Ağustos 2023 Pazartesi - 13:02




Balıkesir'de, 2'si kuyumcu, 4 kişiyi toplam 15,5 milyon lira dolandırdığı iddia edilen belediye personeli B.A. (28) hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istendi. Olayla ilgili konuşan mağdur Nevzat Küçük, "Önce güven sağladı, sonra benden aldığı 730 Ata altınını geri ödemedi. En son halkaya biz takıldık" dedi.





Balıkesir'de belediye personeli B.A., iddiaya göre bir süredir tanıdığı kuyumcu Nevzat Küçük'e güven sağlayıp, önce küçük miktarlarda sonra daha büyük miktarlarda altın alıp, parasını ise ertesi gün verdi. Günlük altın satışından kar elde eden Küçük, miktarı giderek artan altınları vermeyi sürdürdü. B.A. son olarak 2021'de Küçük'ten 730 Ata altını alıp, geri ödemedi. Küçük dolandırıldığını belirtip, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

B.A.'nın farklı kişileri de benzer yollarla dolandırdığı ortaya çıktı. Bir diğer kuyumcu Tuğbay Demir de B.A.'nın aynı yöntemle kendisinden 600 Ata altını alıp, geri ödemediğini belirtti. B.A.'nın arsa alım satımı yaptığını, satıştan kendisine pay vereceği vaadiyle mesai arkadaşı Metin Demir'den 347 bin 500 lira, Murat Erdem'den ise ailevi sorunları olduğunu söyleyip, 115 bin 700 lira alıp geri ödemediği ortaya çıktı.

Dolandırıldığını belirten kişiler, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bu süreçte belediyedeki işinden çıkarılan ve İstanbul'a gittiği tespit edilen B.A., polis eşliğinde getirildiği Balıkesir'de ifade verdi. Savcılıkta ifadesi alınan B.A., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma tamamlanıp, iddianame hazırlandı.

ÖNCE GÜVEN KAZANMIŞ

Balıkesir 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, B.A.'nın, kuyumcu Küçük'ten ilk olarak parası ertesi gün verilmek üzere 5 altın aldığı ve ödemeyi yaptığı, bu rakamın her gün artarak devam ettiği belirtildi. Daha sonra B.A.'nın 200, 300, 400 Ata lira altını alıp, tahaddüt ettiği, ödemeleri ertesi gün yaparak güven sağladığına vurgu yapıldı. B.A.'nın son olarak Küçük'ten 730 altın alıp ödemesini yapmadığı belirtildi. B.A.'nın aynı yöntemle diğer mağdur kuyumcu Tuğbay Demir'den de 600 Ata altın aldığı belirtildi. B.A.'nın çalışma arkadaşı Metin Demir'den önce 92 bin 500 lira, sonra 125 bin lira ve son olarak 130 bin lira gönderdiği belirtildi. B.A.'nın arkadaşı Murat Erdem'den de ailevi sıkıntıları olduğunu söyleyip aldığı 115 bin 700 lira borç parayı ödemediğine yer verildi.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap