SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bayramiç Barajı kuruma noktasına geldi: Doluluk oranı yüzde 18

Bayramiç Barajı kuruma noktasına geldi: Doluluk oranı yüzde 18

15 Eylül 2023 Cuma - 09:40




Kuraklık hem dünyada hem de Türkiye'de etkisini sürdürüyor. Çanakkale'de de içinde birçok su kaynağını barındıran Bayramiç Barajı'nın su seviyesi yüzde 18'lere kadar geriledi. Ayrıca barajı besleyen 4 dere de tamamen kurudu. Üreticiler kuraklığa karşı acil önlem alınmasını bekliyor.





Türkiye genelinde etkili olan kuraklık Çanakkale'yi de olumsuz etkiledi.

Kaz Dağları'ndan beslenen, 96,5 milyon metreküp su kapasitesi bulunan Bayramiç Barajı'nın eski halinden eser yok. Mitolojide "Bin Pınarlı İda" olarak geçen Bayramiç barajının su seviyesi ciddi oranda düştü, barajı besleyen dereler kurudu.

Çok sayıda su kaynağını içinde barındıran barajın su seviyesi yüzde 18'lere kadar geriledi. 

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şen, "Bilinçsiz sulama, kaçak ekimler barajımızın suyunu tamamen bitirme seviyesidir. Şu anda barajımızın mevcut seviyesi yüzde 18 yüzde 19 seviyelerinde." dedi. 

Hem kuraklık, hem de Kaz Dağları'ndaki yetersiz kar yağışı nedeniyle barajı besleyen 4 dere de kurudu.


Şen, "Bayramiç barajımızda akarsuyu sağlayan derelerin tamamı Kaz Dağları'na bağlıdır. Kaz Dağları'nda da kar yağışlarının olmamasından dolayı şu anda mevcut derelerimizin tamamı kurudu." diye konuştu. 

Üreticiler, suyun idareli bir şekilde kullanılması ve kaçak ekimlerin önüne geçilmesini istiyor. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap