SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bayraktar SİHA'lara sipariş rekoru: Tüm dünyadan yoğun talep var

Bayraktar SİHA'lara sipariş rekoru: Tüm dünyadan yoğun talep var

13 Nisan 2022 Çarşamba - 19:02




Özellikle Ukrayna’nın kullanımından sonra Bayraktar SİHA'ların satışları artmaya devam ediyor. Avrupa’dan da çok yoğun talep gören Bayraktar SİHA, yüzlerce adet isteniyor.





Türkiye'nin gururu haline gelen Bayraktar TB2'nin çok sayıda sipariş alması çalışan sayısının yetersiz kalmasına sebep oldu. Bu nedenle üretimler hızlandırıldı ve yeni mühendis alımları yapılacak. 5 yıl içerisinde binlerce adet üretilmesi planlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde Bayraktar SİHA Ukrayna dışında ilk kez bir NATO üyesi ülkeye satılmıştı. Çok sayıda sipariş yoğunluğu yaşayan Bayraktar TB2 ile ilgili en çok merak edilen konulardan birisi de fiyatı olmuştu. Peki Bayraktar TB2'nin fiyatı ne kadar? Bayraktar TB2 teknik özellikleri neler? 

BAYRAKTAR TB2 FİYATI VE ÖZELLİKLERİ

Bayraktar SİHA özellik açısından dünya üzerinde en gelişmiş otonom araçlarından bir tanesidir. Taktik Blok 2 olarak bilinen TB2, Türkiye menşeli Baykar Savunma Sanayii’ne ait bir ürünüdür.

14 Haziran 2014 tarihinde yapılan tam yüklü ilk uçuş testinde 27,030 feet irtifaya ulaşmayı başarmıştır. Özellikleri açışından muadillerinden fazlasıyla gelişmiş bir silahlı insansız hava aracı olan Bayraktar TB2, 4.040 kilometre tam yüklü olarak uçuş testinde uçmayı başardı.


Toplam uçuş saatine bakacak olursak 24 saat 34 dakika gibi bir süre boyunca uçmuştur. Roketsan tarafından geliştirilen MAM-L tam güdümlü yüklü füze ile beraber %100 isabet oranına ulaşan Bayraktar TB2 askeri bir ürün olması sebebiyle devletler arası gizli antlaşmalar nedenine bağlı fiyatı belirlenmektedir.

BAYRAKTAR TB2'İ HANGİ ÜLKELERE SATILDI

Birçok ülke tarafından satın alınan Bayraktar TB2'ler, Polonya, Libya, Ukrayna, Katar, Türkmenistan, Fas, Kırgızistan ve Fas gibi ülkelere satıldı. Son zamanlarda siparişlerinin çok sayıda artması sebebiyle NATO üyesi ülkelere de satılmaya başladı. Özellikle NATO üyesi olmayan ülkelerinde fazla sayıda sipariş vermesi Tüm dünya üzerinde bütün ilgiyi Bayraktar TB2'nin üzerine çekti. Türkiye'nin gurur kaynağı ve milli istihbarat aracımız olan Bayraktar TB2, dünyanın bir numarası olmaya ve satış rekorları kırmaya devam ediyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap