SON DAKİKA



Haber > Gündem > Basın hürdür sansürlenemez!

Basın hürdür sansürlenemez!

06 Şubat 2016 Cumartesi - 10:25




CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, haber yapan ve tutuklanan gazetecilere sahip çıkarak, “Gazeteci halkı bilgilendirir. Haber yaptıkları için gazet





Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Yönetimi göreve geldikten sonra ilk ziyaretini, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ne (TGC) yaptı. Ziyarette TGC Başkanı Turgut Özdemir yeni yönetime ‘hayırlı olsun’ dileklerini iletti. Trabzon basınını tanıtan Özdemir, “Trabzon basını Türkiye’nin en güçlü basınıdır” diye konuştu. CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör ise Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün basın için, ‘Gazeteciler gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır.’ ‘Özel maksatla neşriyat yapan bazı gazetelerin, halkın ekseriyeti üzerinde yaptığı tesir, her memlekette olduğu gibi o gazetelerin lehinde değildir” sözlerini hatırlatarak, TRT ve Anadolu Ajansı’na göndermede bulundu. “Halkın vergileriyle yayın yapan TRT, hükümetin borazanlığını yapıyor ve bunu doğru bulmuyoruz” diyen Güngör, Mustafa Kemal Atatürk’ün, halkın doğru haber alması için kurduğu Anadolu Ajansı’nın da doğru, bilgilendirici haber yapmasını istiyoruz” dedi. Tutuklu gazetecilere de değinen Turgay Güngör, “Demokrasinin güçlenmesi için basın özgürlüğü, CHP için olmazsa olmazdır” diyerek, “Bir haber yaptıkları için tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcili Erdem Gül, herkesin bildiği bir şeyi haber yaptı. Gazetecilerin haber yaptığı için tutuklanmalarını doğru bulmuyoruz. Gazetecilerin görevi toplumu yönlendirme değil, doğru bilgiyi vermektir. Vatandaş haberi okuduğunda zaten kendi düşüncesi oluşur ” diyerek hükümet yanlısı gazetelere göndermede bulundu. Güngör, Trabzon yerel basının Türkiye’de güçlü bir konumda olduğunu belirtti.

Fatih İSAK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap