SON DAKİKA



Haber > Gündem > Başbakan'ın köyünün adı degişsin

Başbakan'ın köyünün adı degişsin

22 Eylül 2013 Pazar - 09:52




CHP'li üç vekil, İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Tunceli Milletvekilleri Kamer Genç ve Hüseyin Aygün ortak imza ile





CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Rize'nin Güneysu ilçesine bağlı Dumankaya köyünün adını önceki ismi olan Pulihoz olarak değiştirmeyi düşünüyor musunuz" diye sordu. Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı olan Rize'nin Güneysu ilçesine bağlı Dumankaya köyünün Rumca ismi Pulihoz'dur. Dahası, Güneysu ilçesinin de esas ismi Potomya'dır. Fakat söz konusu politikalar neticesinde bu isimler değiştirilmiştir" diyerek şöyle dedi: "Dumankaya’yı (Pulihoz) bağlı olduğu Rize'nin Güneysu ilçesinin esas ismi olan Potomya olarak değiştirmeyi veya birlikte kullanmak bakımından bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz? Türkiye'deki yerleşim yerleri adlarının iadesi konusunda kapsayıcı bir çalışma yapılacak mıdır?"
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap