SON DAKİKA



Haber > Gündem > Başbakan hukukun üstünlüğünü öğrensin

Başbakan hukukun üstünlüğünü öğrensin

12 Nisan 2013 Cuma - 08:44




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan önce yasaları bilsin, hukuk devleti nedir onu öğrensin. Hukukun üstünlüğü nedir onu öğrensin, on





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun "Başbakan Erdoğan’ın Silivri’de yaşanan olaylar nedeniyle CHP’yi eleştirmesi ve yarınki duruşmaya katılıp katılmayacağı" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Yasalara göre mahkemeler aleni mi? Aleni. Her yurttaş gidip istediği mahkemeyi izleyebilir mi? İzleyebilir. Yasal bir engel var mı? Engel yok. Cumhuriyet Halk Partililer gidince sayın başbakan niye kızıyor? Önce yasaları bilsin, hukuk devleti nedir onu öğrensin. Hukukun üstünlüğü nedir onu öğrensin, ondan sonra konuşsun. Hukuku bilmeyen kişiye başbakan denmez demokrasilerde" yanıtını verdi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, gazetecilere "Her zaman olduğu gibi Türkiye’nin sorunlarına duyarlı bir sivil toplum kuruluşu. Ekonomiyi, içeride yaşanan, dünyada yaşanan sorunları, beraber değerlendirme fırsatımız oldu. CHP olarak bizim görüşlerimiz nedir, bu konuda bilgi verdik" dedi. Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, "Araştırma komisyonu kurulması kararlaştırıldı. Buna ilişkin değerlendirmeniz ne olacak? Bu kabul edilen sizin önergeniz mi" sorusu üzerine şunları söyledi: "Parlamentoda kabul edilen önerge bizim önergemiz değil. Bu konudaki değerlendirmemi grup toplantısında yapmıştım ve Sayın Cemil Çiçek’e bir çağrıda bulunmuştum. AKP’nin verdiği araştırma önergesinin anayasanın ve içtüzüğün öngördüğü bir araştırma önergesi olmadığını biliyoruz. TBMM’nin farklı bir konuma, hukuk dışına itildiğini düşünüyoruz. Bu konudaki tepkimizi de parlamento görüşmeleri sırasında arkadaşlarımız verdiler."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap