SON DAKİKA



Haber > Gündem > Balıkçılar yeni sezona hazırlanıyor

Balıkçılar yeni sezona hazırlanıyor

10 Ağustos 2023 Perşembe - 15:50




Balıkçılar, 1 Eylül’de başlayacak balık av sezonuna hazır girmek için hummalı bir şekilde eksiklerini gidermeye, teknelerini onarmaya çalışıyor.





15 Nisan’da başlayan av yasağı, 1 Eylül itibari ile sona erecek. Samsun’un Canik ilçesinde bulunan Canik Balıkçı Barınağı’nda balıkçılar sezon öncesi ağ kesme ve örme işlemlerinin yanı sıra tekne onarımı gibi bakımları da yapıyor. Sezonun açılmasına kısa bir süre kala çalışmalarını hızlandıran balıkçılar, yeni sezon öncesi ümitlerini korurken, balık nerede görünürse teknelerini oraya süreceklerini söylediler.

“Balık neredeyse teknelerimiz de orada olacak”

Yeni sezon öncesinde hız kesmeden çalışmalara devam ettiklerini belirten balıkçı Şeref Malkoç, “Sezona hazırlık yapıyoruz. Ağlara bakım, onarım ve ekstradan yapılacak işleri halletmeye çalışıyoruz. Kısmetse Eylül 1’de sezonumuz açılacak. İnşallah iyi geçer diye ümit ediyoruz. Tabii biraz zor da olacağını tahmin ediyoruz. Masraflarımız biraz ağır, mazot fiyatları belli. İnşallah Allah yardımcı olur, tek temennimiz ümidimiz o. Balık sezonu açılınca Karadeniz’in her yerine gidebiliriz, gidiyoruz da zaten. Balık neredeyse tekneler de ekseriyetle orada oluyor” dedi.

“Sezon öncesi ağ hazırlıklarını ve tamirat işlerimizi hallediyoruz”

Balık sezonu öncesinde ağ bakım ve onarım işlemlerini yaptığını söyleyen balıkçı Cengiz Aydın, “1 Eylül’de balık sezonu başlayacak. Bizler de şu anda sezon öncesi ağ hazırlıklarını yapıyoruz. Tamirat işlerimizi hallediyoruz. İnşallah yakıt fiyatları biraz daha iyi olur, biz de daha iyi ücretler kazanabiliriz. Şu anda ortak çalıştığımız 2 kayıkta 12 işçimiz çalışıyor” diye konuştu. Balıkçılar, 1 Eylül’de ‘Vira Bismillah’ diyerek Karadeniz’in bereketli sularına ağlarını atacaklar.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap