SON DAKİKA



Haber > Gündem > Balıkçılar yeni sezona hazır

Balıkçılar yeni sezona hazır

28 Ağustos 2023 Pazartesi - 11:08




Balıkçılar, 1 Eylül’de başlayacak balık av sezonu için tüm hazırlıklarını tamamladı. Karadeniz’de bu sezon hamsi bolluğu bekleniyor.





15 Nisan’da başlayan av yasağı, 1 Eylül itibarı ile sona erecek. Düzce’nin Akçakoca ilçesinde bulunan Balıkçı Barınağı’nda balıkçılar sezon öncesi tüm hazırlıklarını
tamamladı. Tekneler onarılırken, ağ kesme ve örme işlemleri de tamamlandı. Sezonun açılmasına kısa bir süre kala tüm çalışmalarını tamamlayan balıkçılar, 1 Eylül’ü bekliyor.
Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, balıkçıların tüm hazırlıklarını tamamladığını ve sezonun açılmasını beklediklerini dile getirerek, “Dört gözle sezonun açılmasını bekliyoruz ama çokta umutlu değiliz. Bölgemizde palamut balığı çok az görünüyor. Diğer balıklarda biraz umut var. Limanımızdaki balıkçılarımızı çok fazla doyuracak şekilde değil. Bu sene buruk bir balıkçılık olacağa benziyor. Geleneksel kıyı balıkçıları için söylüyorum bunu. Gırgır balıkçılığı için ciddi anlamda hamsi olacağını görüyoruz, çinekop olacağını görüyoruz. Diğer kıyı balıklarında çok fazla çinekop ve lüfer dışında diğer balıkların olacağını düşünmüyoruz. Salyangoz avcılığına 1 Eylül itibarı ile kıyı balıkçıları devam edecekler. Şu anda hazırlıklarımızı tamamlamış durumdayız. Hava şartlarına bağlı bu bahsettiğim avcılıklar. Eğer hava şartları biraz daha iyi gidecek gibi olursa, ki salı gününden itibaren havaların biraz daha düzeleceğini tahmin ediyoruz. Yine çevre il ve ilçelere yetecek kadar bir balıkçılık olacaktır” ifadelerini kullandı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap