SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakanlıktan kaçak telefon uyarısı: e-Devlet'ten kontrol edin!

Bakanlıktan kaçak telefon uyarısı: e-Devlet'ten kontrol edin!

02 Kasım 2021 Salı - 12:55




76 ilde cep telefonu kaçakçılığına yönelik operasyonda 86 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Öte yandan İçişleri Bakanlığı kaçak telefonlar için uyarıda bulundu.





Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın (KOM) Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile ortak yürüttüğü çalışmalar sonucunda, yurt dışından temin edilen cep telefonlarının yasa dışı yollarla Türkiye'ye getirildiği tespit edildi. Kuryeler vasıtasıyla iş yerlerine dağıtılan telefonların, Türkiye'de kayıtlı eski model cep telefonlarının 'IMEI' bilgileri kopyalanarak kullanıma hazır hale getirildiği ve daha sonra piyasaya sürüldüğü belirlendi.

 

Bu kapsamda, devleti vergi kaybına uğratan ve vatandaşların mağdur olmasına neden olan kaçakçılık suçunu işledikleri belirlenen 86 şüpheliye yönelik 76 ilde eş zamanlı 'Sinyal' operasyonu başlatıldı. Operasyon kapsamında 341 adreste arama yapılırken, çok sayıda kaçak cep telefonu ele geçirildi. Operasyonun devam ettiği öğrenildi.

e-DEVLET HESABINIZI KONTROL EDİN

Bakanlıktan yapılan açıklamada, kaçak yollarla getirilerek satılan cep telefonlarının ilerleyen tarihlerde vatandaşları mağdur ettiği belirtilerek, “Mağduriyet yaşanmaması adına vatandaşlarımızın e-Devlet hesaplarını kontrol ederek bilgileri dışında cep telefonu kaydına rastlamaları halinde durumu yetkililere bildirmesi önem arz etmektedir.” denildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap